Fabriq Chorus Smart Speaker

0 Shares
0
0
0

Cu atatea difuzoare portabile wireless de pe piata, cum decideti care dintre ele este potrivit pentru dvs.? Evident, calitatea audio este importanta, desi majoritatea optiunilor din gama de 99,99 dolari, cum ar fi Speaker-ul inteligent Fabriq Chorus, tind sa fie destul de decente. Aici intervin caracteristicile. Chorus se conecteaza prin Wi-Fi, in plus fata de Bluetooth standard. Acesta interpreteaza, de asemenea, comenzile vocale ale asistentului Amazon Alexa. Si pentru marimea oficiala, Chorus dezvolta o semnatura de sunet impresionant de bogata, cu o adancime de bas extraordinara. Aceasta face ca sistemul sa fie o alternativa solida fata de difuzoarele inteligente portabile, cum ar fi Amazon Tap.

Design

Cu o marime de 6,3 cm inaltime si 3,2 cm inaltime, Chorus-ul de 1,2 kg este aproape complet acoperit cu tesaturi modelate – puteti alege dintr-o serie de modele diferite, dintre care unele par sa fie exclusive pentru anumiti comercianti cu amanuntul. Difuzorul este functional in pozitie verticala, iar la baza acestuia exista un panou din cauciuc care gazduieste contactele de incarcare. Difuzorul se afla pe o baza de incarcare inclusa, care se conecteaza in perete.

Comenzile sunt prevazute pe un panou subtire care ruleaza pe lungimea difuzorului. Butonul de sus este pentru microfon (cel de vorbit cu Alexa), urmat de volum up, redare / pauza, reducere volum si putere. Sistemul utilizeaza microfoane de camp pentru controlul fara maini, iar microfoanele pot fi dezactivate prin rasturnarea unui compartiment acoperit in partea de jos a panoului de control si prin apasarea butonului Mic Off. Acest compartiment contine, de asemenea, un buton de resetare si un buton de imperechere prin Bluetooth, precum si un port micro USB pentru incarcarea directa a difuzorului fara baza de incarcare. Nu exista nici o intrare Aux pentru redarea prin cablu.

Sub acoperirea cu panza, Chorus utilizeaza doi driveri de 2 inci pentru o iesire combinata de 8 wati. Acesti driveri primesc un pic de ajutor de la un radiator pasiv de 2 inci, care imbunatateste sensul de profunzime a basului.Aplicatia Fabriq este gratuita si va va duce prin procesul de configurare Wi-Fi, ceea ce este destul de simplu. In cadrul aplicatiei, puteti descarca actualizari de firmware – actualizarea noastra a mers destul de repede si fara probleme. Aplicatia se integreaza, de asemenea, cu iHeartRadio, Napster, Spotify, Tidal si TuneIn. Am avut probleme in a vedea muzica stocata local pe iPhone 6, in ciuda faptului ca era o optiune iPhone pentru redarea muzicii in interiorul aplicatiei. Dupa cum s-a mentionat, puteti utiliza si difuzorul fara fir cu Bluetooth. Procesul de asociere folosind butonul de pe panoul acoperit, este rapid si simplu.

Datorita prezentei Alexei, puteti controla difuzorul vorbind cu asistentul. Spunand cuvantul Alexa, acesta se va activa si apoi ii puteti pune o serie de intrebari: “Care va fi vremea ca maine ?,” “Yankees a castigat?”, Etc. Puteti, de asemenea, sa-i spuneti vorbitorului sa cante muzica de la serviciile de streaming compatibile. Deoarece este un asistent dezvoltat de o terta parte si implementat aici, Alexei ii lipsesc cateva dintre ajustarile pe care le ofera varianta originala a Amazonului – de exemplu, nu puteti schimba numele de Alexa. Dar controalele de baza sunt aici, asistentul s-a activat la rostirea cuvantului Alexa aproape de fiecare data si raspunsurile au fost rapide.

Fabriq estimeaza ca durata de viata a bateriei este de aproximativ sase ore, ceea ce este destul de putin dupa parerea noastra, dar rezultatele dvs. vor varia in functie de nivelurile de volum.

Performanta

Pe piese cu continut de sub-bas intens, cum ar fi “Silent Shout” de la The Knife, Chorus ofera un kick palpabil si impresionant pentru un difuzor de aceasta dimensiune. La niveluri de volum de top, nu distorsioneaza si ofera un sens decent al profunzimii basului. Vibratiile pe care le creeaza pe astfel de piese pot determina vibratii ale obiectelor din imprejurimi ca raspuns (mai ales a biroului pe care este pus), chiar daca difuzorul se afla in baza lui – rezultatul este ceva care suna putin ca distorsiunea, dar nu este. Cu toate acestea, sunetul poate fi tare enervant si probabil ca va trebui sa-i micsorati volumul pe piese cu bas profund ca acesta.

Bill Callahan “Drover”, o piesa cu un bas mult mai putin adanc in mix, ne da un sentiment mai bun al semnaturii generale de sunet. Tobele au o stimulare decenta in frecventele mai joase – ele nu suna nefiresc, dar au un plus de forma si adancime. Vocalele de tip bariton ale lui Callahan au o crestere mai evidenta – sunt prea bogate in mediile joase. Exista o prezenta suficienta la mijloc si la frecvente inalte pentru a mentine lucrurile echilibrate, dar, din nou, la volum mare, chiar si pe o piesa fara prea multa profunzime in mix, Chorus este un difuzor puternic vibrator. Baza sa de cauciuc il impiedica sa se miste, totusi.

Pe Jay-Z si “No Church in the Wild” de la Kanye West, partile de tambur au primit suficienta prezenta la frecventele de mijloc, pentru ca atacul lor sa ramana plin, in timp ce loviturile de sinteza de sub-bass, sunt livrate cu o adancime rezonabila. Dar acesti driveri nu pot ajunge aici la frecvente subwoofer, deci suna mai putin puternic decat de obicei. Vocile de pe aceasta piesa sunt livrate cu claritate fara prea mult stres.

Traseele orchestrale, ca si scena de deschidere din Evanghelia lui John Adams, aduc o prezenta de bas in plus. Ocazional, unele note din registrul inferior sar in evidenta mai mult decat altele, dar, in general, inregistrarile instrumentale si vocale sunt „specialitatea” lui Chorus.

 

Concluzii

Fabriq Chorus este un mic difuzor inteligent care livreaza o prezenta de bas surprinzatoare. Dar trebuie sa tineti cont de acele vibratii (descrise mai sus), daca doriti sa ascultati muzica la volum maxim. Pentru unii oameni, acest atribut va fi exact ceea ce cauta – un feeling de bas puternic,  fara a fi nevoiti sa plateasca un pret mare. Daca sunteti doar interesat de un difuzor Bluetooth de calitate, Ikea Eneby (12-inch), ofera un sunet puternic, pentru un pret si mai bun.

0 Shares
You May Also Like