Este leasing-ul auto pentru oricine?

0 Shares
0
0
0

Aceasta este o intrebare frecventa la companiile de leasing si este o intrebare foarte buna pe care sa le-o adresezi. Anumite companii recunoasc ca acest proces este legat de tine si de nevoile tale si acest lucru a dus la cresterea numarului de clienti satisfacuti.

Pentru a vedea daca un contract de leasing sau de cumparare este bun pentru tine, cel mai bine este sa beneficiezi de o explicatie simpla a ambelor.

Achizitionarea unui vehicul

Cand achizitionezi o noua masina cu un contract de finantare, esti de acord sa platesti costul total al vehiculului pe durata imprumutului. Contractul de finantare acopera, in mod obisnuit, pretul vehiculului, taxele, comisioanele distribuitorilor, costurile de licentiere si orice costuri financiare asociate.

Platile variaza in functie de profilul creditelor, de suma de bani in locul finantarii si de durata finantarii. Consumatorii care doresc sa isi comercializeze vehiculul inainte de indeplinirea obligatiilor contractuale trebuie sa contacteze creditorul lor pentru a solicita o remuneratie a imprumutului sau suma necesara pentru a termina contactul.

In functie de valoarea de piata a vehiculului lor la momentul respectiv, acestea vor avea fie capitaluri proprii (vehiculul costa mai mult decat castigul salarial), fie capitalul negativ (suma pe care o datoreaza este mai mare decat valoarea vehiculului).

Inchirierea unui vehicul

Cand inchiriezi un nou autovehicul, nu finantezi costul total al vehiculului. O plata in leasing reprezinta pretul vehiculului, minus ceea ce compania de leasing propune ca vehiculul sa fie valabil in momentul in care are loc un contract de leasing (acest lucru se numeste valoarea reziduala) plus orice taxe sau costuri de finantare.

Taxele sunt de obicei evaluate nu pe pretul integral al vehiculului, ci doar pe totalul platilor. La sfarsitul contractului de leasing, locatarul dispune de mai multe optiuni: cumpara vehiculul inchiriat, il returneaza la compania de leasing si alege o optiune noua de vehicul sau o vinde altcuiva (pastrand orice profit dincolo de conditiile din contractul de inchiriere).

Deoarece se plateste doar pentru o parte din valoarea vehiculului pe care o utilizezi, leasingul este o modalitate excelenta de a te bucura de toate avantajele unui nou vehicul cu o plata lunara mai mica!

Atunci cand compari avantajele si dezavantajele leasing-ului fața de cumparare, aminteste-ti ca nu exista alegeri corecte si gresite – sunt doar preferintele tale .

La sfarsitul perioadei de leasing, clientii companiilor de leasing se bucura de diferite optiuni. Ca si client de leasing, poti:

  • Sa pastrezi vehiculul curent inchiriat. La inceputul fiecarui contract de inchiriere, clientii companiilor de leasing stiu exact ce masina aleg, iar daca dupa perioada contractuala inca simt ca aceea este masina pe care si-au dorit-o, atunci vor alege sa o cumpere.
  • Returneaza vehiculul. Nu exista ingrijorari cu privire la „echitatea negativa – sau referitor la faptul ca nu iti mai doresti acea masina. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa returnezi masina in starea initiala .
  • Sa vanda vehiculul aflat in leasing la un prieten. Atunci cand optiunea de cumparare prin leasing este mai mica decat valoarea de piata a unui anumit vehicul, unii clienti ai companiilor de leasing vor vinde vehiculul inchiriat pentru valoarea lor de pe piata, aplicand diferenta pentru următorul vehicul de inchiriere.

Daca inca nu stii ce optiune este potrivita pentru tine,cel mai bine este sa apelezi la serviciile unei companii de leasing si sa le adresezi toate intrebarile si nelamurile pe care le ai.

0 Shares
You May Also Like