De ce sa mergi la inot

De ce sa mergi la inot

0 Shares
0
0
0

Noi va recomandam cursuri inot Sector 6 si va oferim mai multe sfaturi de la profesionisti pentru a urma cursuri de inot.

S-ar putea sa fi auzit ca expertii recomanda adultilor  150 de minute de activitate moderata sau 75 de minute de activitate viguroasa in fiecare saptamana. Inotul este o modalitate excelenta de a lucra intregul corp si sistemul cardiovascular. O ora de inot arde aproape mai multe calorii decat alergatul, fara a avea impactul asupra oaselor si articulatiilor.

Inotul este a patra dintre cele mai populare activitati din Statele Unite. Dar de ce, exact? Exista o serie de beneficii pe care le puteti castiga in mod regulat de la inot. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre beneficiile inotului si cum sa incorporati inotul in rutina dvs.

Beneficii

 1. Lucreaza intregul trup

Unul dintre cele mai mari beneficii ale inotului este ca acesta functioneaza cu adevarat in intregul tau corp, din cap pana la picioare. Inotul:

 • va creste ritmul cardiac fara a va stresa corpul
 • tonifica tesuturile musculare
 • construieste forta
 • construieste rezistenta

Exista diferite exercitii  pe care le puteti folosi pentru a va imbogati antrenamentul de inot, inclusiv:

 • bras
 • spate
 • sidestroke
 • fluture
 • liber

Fiecare se concentreaza pe diferite grupuri musculare, iar apa ofera o rezistenta blanda. Indiferent de exercitiu, folositi majoritatea grupurilor musculare pentru a va misca corpul prin apa.

In timp ce muschii dvs. primesc un antrenament bun, sistemul cardiovascular este, de asemenea ajutat. Inotul iti face inima si plamanii puternici. Inotul este atat de bun pentru dvs. incat cercetatorii spun acest lucru poate chiar sa va reduca riscul de deces. In comparatie cu persoanele inactive, inotatorii au aproximativ jumatate din riscul de deces. Alte studii au aratat ca inotul poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la controlul zaharului din sange.

 1. Este potrivit pentru persoanele cu leziuni, artrita si alte conditii

Inotul poate fi o optiune de exercitiu sigur pentru persoanele cu:

 • artrita
 • ranire
 • incapacitate fizica
 • alte aspecte care fac ca exercitiile cu impact ridicat sa fie dificile

Inotarea poate chiar ajuta la reducerea a o parte din durerea dumneavoastra sau la imbunatatirea recuperarii dumneavoastra de la un prejudiciu. Un studiu a aratat ca persoanele cu osteoartrita au raportat o reducere semnificativa a durerii articulare si a rigiditatii si au experimentat o limitare fizica mai mica dupa ce s-au implicat in activitati cum ar fi inotul si ciclismul.

Chiar mai interesant, a existat o mica sau nici o diferenta in beneficiile dintre cele doua grupuri. Deci, inotul pare sa aiba multe din aceleasi beneficii ca exercitiile de terenuri prescrise frecvent. Daca doriti activitati non-inot de apa, incercati aceste accize de apa pentru persoanele cu artrita.

 1. 3. Optiune buna pentru persoanele cu astm

Mediul umed al piscinelor interioare face ca inotul sa fie o activitate excelenta pentru persoanele cu astm bronsic. Nu numai ca le ajuta, dar exercitiile de respiratie asociate sportului, cum ar fi retinerea respiratiei, va pot ajuta sa va extindeti capacitatea pulmonara si sa obtineti control asupra respiratiei.

Unele studii sugereaza ca inotul poate creste riscul de astm datorita substantelor chimice utilizate pentru tratarea bazinelor. Discutati cu medicul dumneavoastra despre riscurile potentiale de inot in cazul in care aveti astm bronsic si, daca este posibil, cautati o piscina care utilizeaza apa sarata in loc de clor.

 

0 Shares
You May Also Like