De ce sa introduci cantitatea potrivita de ulei in motorul tau?

0 Shares
0
0
0

Uleiul de motor este un element esential pentru buna functionare a motorului si, prin urmare, a vehiculului tau. Este esential sa verifici in mod regulat cantitatea prezenta de uleiuri de motor Shell din rezervor. O lipsa sau o revarsare de ulei poate provoca o defectiune sau chiar spargerea mecanica a masinii sau motocicletei. Completeaza cantitatea potrivita de ulei de introdus in motor.

Care sunt consecintele lipsei sau revarsarii de ulei de motor Shell?

Introducerea cantitatii corecte de ulei in motor este esentiala pentru o functionare optima a vehiculului tau. Uleiul lubrifiaza diferitele parti ale motorului, creand o pelicula de protectie, limitand contactul dintre ele. In cele din urma, o frecare prea mare face ca piesele sa se supraincalzeasca si sa se uzeze prematur. De asemenea, uleiul de motor Shell ajuta la prevenirea coroziunii pieselor mecanice si asigura astfel longevitatea vehiculului tau.

Prin urmare, este extrem de important sa respecti cantitatile necesare de ulei. O lipsa sau o revarsare a produsului va avea un impact direct asupra vehiculului tau. Dupa cum s-a explicat anterior, lipsa de ulei va duce la lipsa de lubrifiere a pieselor. Prin urmare, riscul supraincalzirii motorului sau chiar al spargerii va fi crescut. Daca nivelul uleiului este scazut, pe tabloul de bord ar trebui sa se aprinda un indicator luminos.

Daca lipsa de ulei dauneaza vehiculului tau, nu este recomandata o supraumplere. Daca o cantitate de ulei este prea mare, pot aparea scurgeri si poate deteriora motorul. La fel, excesul de ulei poate provoca formarea unui fum alb gros.

In cazul in care vehiculul tau se confrunta cu o revarsare a uleiului, este recomandabil sa mergi la un service auto din apropierea ta, astfel incat un profesionist sa poata rezolva aceasta problema si sa limiteze posibilele daune materiale costisitoare.

Cand si cum sa verifici cantitatea corecta de ulei Shell din motorul tau?

Pentru ca motorul sa functioneze corect, diferitele sale parti trebuie lubrifiate. Acesta este rolul uleiului de motor shell. Verificarea regulata a nivelului uleiului de motor este esentiala pentru a-ti mentine motorul in stare buna. 

In mod ideal, verifica ce cantitate de ulei de motor Shell exista in functie de frecventa indicata de producator si inainte de a ajunge pe drum pentru o calatorie lunga. Exista mai multe posibilitati de a face acest lucru: cu ajutorul jojei de ulei situata sub capota masinii tale, prin urmare, verificand manual nivelul uleiului.

Aceasta operatie trebuie efectuata pe un teren plan, cu motorul oprit si rece, pentru a evita orice risc de arsuri si pentru a obtine o masurare exacta a nivelului de ulei:

  • Scoti joja din rezervor si o stergi cu o carpa;
  • Pune tija lunga inapoi in rezervor, asteapta cateva clipe si scoate-o din nou. Nivelul uleiului trebuie sa fie intre cele doua semne „MIN” si „MAX”;
  • Daca ai o cantitatea mai mica decat nivelul minim, completeaza cu uleiul de motor Shell recomandat de producator si repeta operatia pana cand nivelul este maxim, fara a depasi limita.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like