Afla informatii utile despre motocoasele cu motoare in 2 sau 4 timpi. Tu pe care o vei alege pentru gradina ta?

Afla informatii utile despre motocoasele cu motoare in 2 sau 4 timpi. Tu pe care o vei alege pentru gradina ta?

0 Shares
0
0
0

Masinile de tuns iarba si motocoasele eficiente pe benzina sunt perfecte pentru gradini mari si unde nu ai acces la electricitate. Cele mai mari avantaje ale motorului cu ardere interna sunt puterea mare, eficienta de lucru si lipsa unui cablu de alimentare.

O motocoasa cu motor in 4 timpi Alpin este foarte populara. Avantajul acestei masini este independenta fata de sursa de alimentare. Pentru a lucra, torni benzina in rezervorul de combustibil, nu este nevoie sa cauti o priza, sa distribui cablul sau sa astepti incarcarea bateriei. 

Unitatile de ardere sunt, de asemenea, in general mai puternice decat motoarele electrice, astfel incat pot fi utilizate pentru suprafete mari si nu exista nicio problema cu pierderea de putere a tractiunii. Aceasta foloseste un motor in patru timpi.

Cand merita sa alegi o motocoasa?

Cositoarea motorizata accelereaza semnificativ tunderea pe intinderi drepte de gazon. Fiind pe benzina, este de neinlocuit atunci cand tunzi iarba mare, buruieni sau arbusti in conditii dificile de teren. Sunt cele mai bune masini pentru uz casnic sau profesional. Aceasta necesita o serie de activitati de servicii inainte, in timpul si dupa sezon. 

De asemenea, au o masa semnificativa, ceea ce face mai dificila utilizarea lor. Motorul, in ciuda puterii reduse, genereaza un zgomot semnificativ si neplacut, care poate fi important atunci cand lucrezi in locuri in care este necesara tacerea. 

Afla informatii utile despre motocoasele cu motoare in 2 sau 4 timpi. Tu pe care o vei alege pentru gradina ta?

Ce motor alegi: in doi sau patru timpi?

Tipul de motor cu ardere interna trebuie selectat in functie de preferinte si caracteristici, precum si de pretul motocoasei. Avantajul motorului in patru timpi este ecologia si nivelul de zgomot mai scazut, dar este mai grea si mai complicata.

Deci, poate fi o alegere mai buna daca te hotarasti, de exemplu, asupra unei masini de tuns iarba cu unitate. Cu toate acestea, daca alegi un instrument cu care sa lucrezi in timp ce il impingi, un model in doi timpi poate fi o alegere mai buna. Datorita structurii mai putin complexe, motorul in doi timpi va fi mai usor si mai ieftin de intretinut.

Care sunt caracteristicile unui motor in doi timpi?

Motoarele in doi timpi au o structura simpla, ceea ce aduce o serie de avantaje, cum ar fi dimensiunile reduse si usurinta de intretinere. La acest tip de motor, de fiecare data cand arborele cotit se roteste, are loc un ciclu complet. Exista doua curse in timpul functionarii, de unde si numele motorului. 

Designul mai simplu al motorului este, desigur, si o cositoare mai ieftina. Astfel de motoare sunt, de asemenea, caracterizate prin putere mare si cuplu mare realizat la turatii mari. Acest lucru nu inseamna, totusi, ca sunt impecabile. In primul rand, motoarele in doi timpi emit mult zgomot si nu sunt ecologice. 

Emisiile de evacuare si consumul de combustibil sunt mai mari decat la motoarele in patru timpi. Acest lucru are ca rezultat si o utilizare limitata. Motoarele in doi timpi sunt utilizate in motocoasele in care sunt necesare cilindri si puteri mari. Un motor in doi timpi este alimentat de un amestec de benzina si ulei de motor.

Care sunt caracteristicile unui motor in patru timpi?

Motoarele acestea au patru timpi, care alcatuiesc un ciclu complet de functionare de doua rotatii ale arborelui cotit in care exista patru miscari reciproce. Numai compararea ciclului de functionare arata ca motoarele in patru timpi sunt, de asemenea, echipate cu supape si, prin urmare, necesita o sincronizare a acestora. 

O structura mai complicata, desigur, inseamna costuri mai mari atat pentru masina, cat si pentru service. Cu toate acestea, motoarele in patru timpi nu prezinta pierderi de combustibil si indeplinesc mai usor curatenia gazelor de esapament. 

De asemenea, sunt mai putin zgomotoase si functioneaza cu benzina pura fara plumb. In plus, au dimensiuni mai mari decat cele in doi timpi.

0 Shares
You May Also Like