De ce ar trebui sa oferim un alt tip de cadouri?

0 Shares
0
0
0

Perioada Sarbatorilor de iarna este una destul de aglomerata si una dintre situatiile care aduce destul de mult stres si agitatie, iar a alege un cadou care intr-adevar sa fie pe placul celui ce il primeste este o problema dificila pana la urma. De aceea, pentru a putea fi sigur ca ai facut alegerea potrivita, poti alege acele cadouri de Craciun tip activitati, care sa corespunda pasiunilor si  activitatilor favorite ale celuilalt.

Astfel, alegerea acestui gen de cadouri, care sa ofere celui caruia i se ofera experiente de neuitat, in locul unor lucruri materiale, poate avea rezultate exceptionale.

Acest gen de cadou poate fi programat chiar si in ultimul moment si poate reprezenta fie o seara la film, lectii de pictura si olarit sau orice alt fel de activitate recreativa, care sa fie pe placul celui caruia ii oferiti. Acestea au rolul de a deveni amintiri si abilitati nepretuite pentru o viata intreaga.

Daruieste cadouri care conteaza

Este o senzatie placuta aceea de a darui cadouri si de a petrece timp ca sa le impachetezi si sa le oferi membrilor familiei sau prietenilor importanti. Dar atunci cand vine vorba despre proprii copii sau ai altora, oferirea de jucarii sau lucruri poate avea si parti mai putin placute, ca de exemplu hartiile si dezordinea care apar inevitabil, copiii care se pot certa pe jucarii sau faptul ca mereu trebuie sa isi petreaca timp pentru a le strange .

Si ceea ce cu siguranta fiecare parinte a experimentat de-a lungul vietii, este faptul ca bucuria acelor jucarii si lucruri primite de cei mici se estompeaza foarte repede si chiar daca le-au dorit foarte mult, dupa o perioada de timp acestea vor ajunge sa fie doar jucarii obisnuite. Acesta este si motivul pentru care vei ajunge sa te intrebi daca se merita intr-adevar sa investesti bani in lucruri.

Ar trebui sa va readuceti aminte de copilarie, cand sarbatorile erau cu adevarat magice, iar casa in care fiecare dintre noi a crescut, cu siguranta nu era plina de dulapuri pline cu haine si jucarii. Si totusi, cu totii ne amintim de acea perioada frumoasa din viata fiecaruia.

De ce ar trebui sa oferiti noi experiente?

Este stiut faptul ca lucrurile materiale nu vor echivala niciodata cu experientele si activitatile de care poate avea parte oricine. Poate fi considerat un bonus si faptul ca pentru aceste cadouri nu aveti nevoie de un loc de depozitare, ci doar in inima si memoria voastra sau poate chiar intr-un album foto.

In urma numeroaselor studii, s-a demonstrate faptul ca oamenii sunt mult mai fericiti si multumiti cu experientele prin care trec, caci lucrurile materiale, chiar daca e vorba despre o masina scumpa sau un telefon performant, ajung sa devina obisnuinta, pe cand amintirile reusesc sa depaseasca limitele puse de timp.

De asemenea, fata de lucrurile materiale, care sunt doar obiecte pe care le detinem, experientele fiecaruia devin parte din propria persoana. Ca oameni, devenim mult mai apropiati si mai interesati de cineva care are acelasi hobby sau activitati ca si noi sau care au ajuns sa aiba parte de experiente similare.

Aristotel spunea ca experientele sunt o cauza a fericirii fiecaruia, iar petrecerea timpului liber intr-un mod dorit de fiecare poate oferi placere, fericire si bucurie.

Oferiti copiilor sansa de a experimenta

Daca inclusiv pentru adulti sunt importante activitatile de tot felul, pentru copii sunt cu atat mai importante, pentru o dezvoltare psihica si fizica cat mai sanatoasa.

Un lucru extrem de simplu, care poate oferi copiilor o stare de bunastare, poate fi chiar si o simpla cina in familie, care are o valoare mult mai mare decat multe alte activitati extrascolare.

De aceea, parintii pot apela la tot felul de activitati in care isi petrec timpul cu copiii, caci acestea au rolul de a-I apropia pe membrii familiei.

Atunci cand aceste activitati sunt oferite cadou, impactul este mult mai mare si poate crea o stare de bine celui ce poate avea parte de ele, favorizand legaturile intre oameni.

0 Shares
You May Also Like