Cum se cultiva ceaiul si cat de important este?

Cum se cultiva ceaiul si cat de important este?

0 Shares
0
0
0

Cultivarea ceaiului organic necesita multe precautii. Alegerea unui ceai organic este o modalitate de a va asigura ca consumati ceaiuri in deplina seninatate si de a fi respectuosi cu mediul inconjurator.

Importanta consumului de ceai organic

Spre deosebire de fructe si legume care sunt clatite sau decojite, frunzele de ceai nu sunt niciodata clatite inainte de a fi preparate. De aceea, este foarte important sa alegeti ceaiul organic provenit din agricultura ecologica pentru a evita sa gasiti un numar mare de pesticide in ceasca ta de ceai.

Ceaiul bio, bun si pentru mediu

Pe langa obtinerea unei bauturi sanatoase, fara pesticide, agricultura ecologica ofera si alte avantaje. In primul rand, cultivatorii de ceai din tarile producatoare nu sunt nevoiti sa manipuleze substante chimice si toxice. Acest lucru inseamna ca isi protejeaza sanatatea.

De asemenea, protejati mediul inconjurator. Folosirea ingrasamintelor si a pesticidelor in culturile intensive dauneaza pamantului prin distrugerea polenizarii si saracirea solului. Spre deosebire de monoculturile intensive, ceaiul organic este cultivat intr-un mod ecologic si contribuie la ecosistemul local prin conservarea biodiversitatii.

Eticheta AB, o garantie a calitatii

Pentru a va ajuta sa va orientati atunci cand cumparati ceai, eticheta AB identifica ceaiurile care respecta reglementarile privind agricultura ecologica. De asemenea, pe pliculetele de ceai se gaseste logo-ul european organic, care certifica faptul ca produsul respecta standardele de agricultura ecologica la nivel european.

Acesta este singurul logo care este obligatoriu pentru produsele alimentare ecologice certificate. Cu toate acestea, cele doua logo-uri coexista adesea pe ambalaje, chiar daca ele indica aceeasi certificare.

Ceaiul cu eticheta AB este evident atat pentru metodele sale de cultivare ecologice, cat si pentru calitatea sa. Complet sanatos pentru organismul nostru, ofera si arome subtile. Asa ca nu mai ezitati si optati pentru ceaiul bio!

Beti ceai organic pentru a pastra natura si biodiversitatea

Majoritatea plantatiilor de ceai sunt monoculturi. Utilizarea pesticidelor este omniprezenta. Principiul acestei agriculturi intensive este de a reduce la zero toate celelalte specii de plante (plivire, despaduriri) si de a distruge toate formele de viata.

Pesticidele nu fac distinctie intre asa-numitele insecte “daunatoare”, polenizatori sau cele care pur si simplu trec pe langa ele. In cele din urma, biodiversitatea se pierde. Albinele si alti polenizatori dispar masiv, solul este saracit, iar calitatea plantelor de ceai scade drastic.

Prin cultivarea ceaiului organic, oamenii concentreaza in ceai cele mai bune ingrediente active ale naturii. Etica se afla in centrul acestui proces de agricultura ecologica si durabila. Ceaiul isi ocupa locul in biodiversitatea inconjuratoare si primeste insecte de toate felurile.

Planta de ceai se asociaza, de asemenea, cu alte plante pentru a lupta impotriva pradatorilor sai. Natura este bine facuta, nu-i asa? O dovada pentru Acasta afirmatie este chiar ceai Numi’s Selection eco 100% natural 38,5 gr.

Care sunt beneficiile ceaiului?

Ceaiul este bogat in polifenoli (inclusiv flavonoide) si xantine. Flavonoidele au proprietati antioxidante, deoarece ne protejeaza organismul de radicalii liberi (responsabili de imbatranirea prematura a celulelor) si au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, precum si de prevenire a bolilor inflamatorii.

Xantinele (inclusiv faimoasa cofeina, cunoscuta si sub numele de teina) au efecte stimulatoare asupra respiratiei, a functiei diuretice, a circulatiei sanguine si a concentrarii.

0 Shares
You May Also Like