Cum se amaneteaza o bijuterie?

Cum se amaneteaza o bijuterie?

0 Shares
0
0
0

Cu totii cunoastem faptul ca in fiecare oras din Romania exista mai multe case de amanet bijuterii, care pot veni in sprijinul celor care au nevoie de un imprumut rapid.

Ei bine, in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre modul in care se amaneteaza o bijuterie, si despre ceea ce presupune pana la urma amanetarea bijuteriei.

Asadar, toate acele persoane care nu au o situatie financiara foarte buna si care trebuie sa se imprumute cat mai rapid si nu prea au alte solutii la dispozitie, pot trece pragul unei case de amanet.

O casa de amanet le poate oferi sume de bani tuturor persoanelor care solicita un imprumut, insa conditia este ca persoanele respective sa gireze cu un bun sau cu mai multe bunuri de valoare, care sa acopere suma de bani imprumutata.

Si cum cu totii stim ca bijuteriile au mereu valoare, si nu isi pierd valoarea, ba mai mult valoarea lor creste odata cu cresterea valorii aurului, este firesc ca oamenii sa se gandeasca sa gireze cu bijuterii din aur pentru suma de bani pe care o solicita.

Ce inseamna insa acest lucru? Toate persoanele care solicita o suma de bani cu imprumut de la o casa de amanet, vor incheia un contract de amanet impreuna cu casa de amanet, iar contractul va trebui sa contina cateva informatii extrem de importante.

Un contract de amanet trebuie sa aiba in primul rand mentionata suma de bani pe care clientul o primeste cu imprumut, dar si suma de bani pe care acesta trebuie sa o restituie (incluzand aici comisionul).

Apoi, un contract de amanet trebuie sa aiba mentionata durata de valabilitate care poate fi cuprinsa intre 5 si 30 de zile, dar care la cererea clientului se poate extinde. Aici trebuie precizat insa ca se va recalcula comisionul dupa cele 30 de zile.

Contractul de amanet mai are mentionata si valoarea comisionului pentru fiecare zi de valabilitate a contractului.

Unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunoasca toate acele persoane care intentioneaza sa solicite un imprumut de la o casa de amanet, este acela ca in situatia in care vor face rost mai rapid de banii necesari pentru a-si achita datoria, vor putea sa faca acest lucru, iar astfel li se va recalcula si comisionul, pentru a plati comision doar pentru a nu plati comision si pentru celelalte zile, daca deja datoria este achitata.

Deasemenea, persoanele care au nevoie de un imprumut rapid si care se gandesc serios sa isi amaneteze o bijuterie mai trebuie sa stie ca bijuteriile raman in posesia lor pe toata durata desfasurarii contractului de amanet, iar la final si le vor recupera cand isi vor plati datoria.

In schimb, in cazul in care va exoira perioada de valabilitate a contractului, de regula clientii vor mai avea o sansa pentru ca vor primi o perioada de garantie de cateva zile, pentru a-si achita datoria. Daca nici atunci nu isi vor achita datoria, atunci vor pierde conform contractului de amanet, dreptul asupra bijuteriei amanetate.

0 Shares
You May Also Like