Cum să reduci factura la electricitate atunci când folosești aerul condiționat

Cum să reduci factura la electricitate atunci când folosești aerul condiționat

0 Shares
0
0
0

A venit vara și temperaturile au crescut. Din ce în ce mai mulți oameni preferă să folosească aparatele de aer condiționat pentru a menține răcoarea în casele lor și a avea un plus de confort. Totuși, aceste aparate vin la pachet cu o factură la curent mare, care poate fi usturătoare pentru multe persoane. Folosirea în exces a aparatelor de aer condiționat are și un impact negativ asupra mediului. În acest articol îți oferim câteva sfaturi pe care le poți aplica pentru a economisi energia și a te bucura, în același timp, de răcoare în casă.

TOP 3 trucuri geniale pentru a economisi energie cu aerul condiționat. Află cum să faci economii mari!

  • O casă izolată, o temperatură regulată!

O casă izolată corespunzător va asigura funcționarea aparatului de aer condiționat la nivelul optim. Asigură-te că ai ușile și ferestrele închise complet, pentru a preveni pătrunderea aerului cald din exterior. Folosește jaluzele sau draperii la ferestre, pentru a bloca radiațiile solare care pot încălzi rapid încăperea. De asemenea, verifică nivelul de izolare al pereților și al acoperișului casei tale și adaugă material izolant suplimentar,  cum ar fi vată minerală sau spumă poliuretanică. Redu pierderile de energie și folosește materiale de izolare adecvate pentru a menține o temperatură interioară constantă!

  • Setează corespunzător temperatura!

Confortul în propria casă nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu setarea temperaturii la un nivel foarte scăzut. Ideal este să setezi temperatura cu 1-2 grade Celsius mai puțin față de temperatura din exterior, lucru care va face o diferență enormă în consumul de energie. De asemenea, aparatul de aer condiționat Daikin SENSIRA BLUEVOLUTION 18000 BTU de la rosolar-shop.ro îți oferă o funcție inteligentă de distribuire uniformă a aerului în toată casa, totul de la un click distanță, cu ajutorul smartphone-ului tău. În plus, modul putere răcește rapid camera, iar apoi temperatura revine constantă, în timp ce modul economic îți oferă un consum redus de curent. Tehnologia Inverter sau agentul frigorific R-32 te vor ajuta să economisești energie electrică, dar și să reduci impactul aparatului asupra încălzirii globale.

  • Prelungește durata de viață a aparatului!

Un aparat de aer condiționat bine întreținut va funcționa mai eficient și va economisi mai multă energie. Asigură-te că filtrele de aer sunt înlocuite în mod regulat, conform instrucțiunilor oferite de producător. Curăță periodic bobinele și sistemul de evacuare a apei pentru a preveni acumularea de praf și murdărie. Dacă nu vei urma acest sfat, performanța aparatului de aer condiționat va scădea în timp. Curățenia este mama sănătății, așa că ai grijă de aparatul tău de aer condiționat ca de propria persoană! Dacă nu îl cureți regulat, acesta îți poate afecta chiar și sănătatea.

Prin implementarea sfaturilor de mai sus, poți să reduci semnificativ consumul de energie și să contribui, totodată, la protejarea mediului înconjurător. Este important să te familiarizezi cu funcțiile aparatului, astfel încât să profiți la maximum de ceea ce îți oferă și se te bucuri de o vară răcoroasă!

Sursa foto: freepik.com

0 Shares
You May Also Like