Cum sa depozitezi fructele uscate in casa?

Cum sa depozitezi fructele uscate in casa?

Uscarea este o modalitate excelenta de conservare a alimentelor, dar numai daca o faci corect. Iata cateva sfaturi pentru a va asigura ca depozitati in siguranta alimentele uscate acasa.

Sfaturi pentru ambalarea fructelor deshidratate si a alimentelor uscate

Nu impachetati alimentele uscate pentru pastrare pana cand acestea nu sunt complet reci la atingere. Aerul cald din jurul mancarii uscate  va contine mai multa de umiditate, care este apoi eliberata atunci cand preparatul se raceste. Puteti avea cu picaturi de apa in recipientul de depozitare, ceea ce va reduce perioada de valabilitate a alimentelor uscate.

Fructele uscate trebuie uscate inainte de a putea fi pastrate. Cea mai buna varianta este aceea de a le pune in borcane sau in pungi speciale cum sunt cele de pe www.neopack.ro. Agitati borcanele o data pe zi timp de sapte pana la 10 zile. In perioada de conditionare, daca observati condens in borcan, ar trebui sa puneti fructele inapoi la deshidrator pentru uscare ulterioara .

Depozitati alimentele uscate in recipiente etanse sau in pungi de congelator. Puteti utiliza un borcan cu un sigiliu etans, care poate avea atat rol decorativ cat si de depozitare. Daca utilizati pungi de plastic, acestea ar trebui sa fie pungi de congelare, care sunt mai groase decat pungile sandwich simple.

Daca utilizati pungi pentru congelator, asigurati-va ca indepartati tot aerul din punga inainte de sigilare.

Etansarea in vid va va oferi cea mai buna durata de pastrare, deoarece elimina aerul, pastrand umiditatea si mucegaiul departe de produsele alimentare uscate. Merita sa obtineti un dispozitiv de etansare  daca aveti de gand sa uscati mancare.

Depozitati fructele sulfurate in recipiente nemetalice sau puneti-le intr-o punga de plastic inainte de a le introduce in recipientul metalic. In caz contrar, sulful va reactiona cu metalul si poate produce arome ciudate.

Depozitati alimentele uscate in loturi mici pentru a mentine prospetimea si pentru a reduce riscul de contaminare. Stocarea portiilor individuale va va asigura ca nu deschideti si nu inchideti recipientul, introducand aer care poate duce la formarea mucegaiului.

Etichetati fiecare recipient si scrieti ce se afla in interior si data la care a fost ambalat. Nu doriti sa aveti o multime de obiecte misterioase pe rafturi si veti putea folosi articolele mai vechi inainte de a incepe sa isi piarda prospetimea.

Depozitati recipientele intr-un loc rece, uscat si intunecat. Este recomandata o temperatura de 60 F sau 15 C (sau mai putin). Expunerea la lumina va degrada alimentele uscate, asa ca daca pastrati borcanele pe blatul sau rafturile deschise, asteptati-va sa fiti nevoiti sa folositi alimentele mai repede.

Fructele uscate si ierburile pot fi pastrate pana la un an. Legumele si carnea uscate pot fi pastrate pana la sase luni. Depozitati alimentele uscate in congelator daca doriti sa le folositi pe o perioada mai lunga de timp. Daca condensul apare in interiorul unuia dintre recipientele alimentelor uscate, continutul trebuie sa fie din nou uscat.

Stocati recipientele astfel incat articolele mai vechi sa fie in fata sau in partea de sus, astfel incat sa le puteti utiliza in timp ce isi pastreaza calitatea.

Pentru a pastra prospetimea alimentelor uscate, recipientele ar trebui sa stea in congelator.

Exit mobile version