Cum aleg o motopompa?

Cum aleg o motopompa?

0 Shares
0
0
0

Motopompa este echipamentul de care cu siguranta ai nevoie in cazul in care iti doresti sa reduci considerabil efortul unei activitati care presupune fie un deficit, fie un surprlus de apa.

Poti astfel sa folosesti o motopompa cu scopul de a creste potentialul de productie al gradinei tale, poti de-asemenea sa folosesti motopompa cu scopul de a uda gazonul din curte, dar poti sa folosesti la fel de eficient acest echipament si in cazul in care beciul casei tale este inundat, pentru a elimina apa.

Aceste motopompe sunt echipamente deosebit de eficiente dat fiind faptul ca preiau sarcina gospodarului de a scapa de apa nedorita din beci, sau de a uda culturile sau gazonul. O motopompa are in componenta un motor in patru timpi, cu un singur cilindru care este racit cu aer, si care actioneaza direct o pompa cu apa.

Agricultorii folosesc cu succes aceste motopompe atunci cand timpul este secetos, pentru a iriga gradinile si culturile lor, si pentru irigarea gazonului dupa cum spuneam.

Atunci cand vine vorba despre alegerea unei motopompe, exista cateva detalii foarte importante de luat in considerare, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

  1. Apa

Apa este probabil cel mai important criteriu de luat in calcul atunci cand vine vorba de alegerea motopompei. Exista pompe cu putere mare, cu putere mica, pompe cu diferite debite. In ceea ce priveste alegerea pompei in functie de tipul de apa, exista motopompe pentru apa curata, motopompe pentru apa murdara sau motopompe pentru apa semi-murdara.

  1. Alimentarea motopompei

Aceasta este o alta caracteristica deosebit de importanta care trebuie neaparat luata in calcul in momentul alegerii echipamentului. Poti alege fie o motopompa pe benzina, fie o motopompa pe motorina.

Trebuie sa stii insa faptul ca benzina unei motopompe nu trebuie sa fie amestecata cu ulei, precum in cazul motopompelor cu motoare in 4 timpi pe motorina.

  1. Debit

Atunci cand doresti sa iti cumperi o motopompa, debitul maxim al acesteaia este o alta caracteristica foarte importanta. Poti alege o motopompa cu debit mic pentru utilizarea in spatii mici, dar daca aceasta este utilizata in spatii mai mari, poti opta pentru o motopompa care sa aiba debitul mai mare de 1000 l/min.

  1. Adancime

De-asemenea, in momentul in care trebuie sa iti alegi motopompa, tine cont de adancimea maxima de imersiune a echipamentului. Cu cat aceasta poate sa traga apa de la o adancime mai mare, cu atat mai bine.

  1. Inaltime

Tine neapart cont de viteza de refulare cand alegi motopompa. Aceasta inaltime poate fi de la 5 la 60 de metri.

  1. Producator

Dand trebuie sa faci o alegere a motopompei, trebuie neaparat sa tii cont de numele producatorului. Exista atat de multi producatori in clipa de fata, insa cea mai inteleapta alegere ar fi aceea de a opta pentru o motopompa de la un brand de top de pe piata, care iti va oferi unele avantaje importante, precum service in timpul garantiei, si eventual chiar si service post-garantie.

Aceastea sunt asadar unele criterii importante de care trebuie sa tii cont la alegerea motopompei.

0 Shares
You May Also Like