Criteriile pentru alegerea unui scaun directorial

Criteriile pentru alegerea unui scaun directorial

0 Shares
0
0
0

Chiar daca a cumpara un scaun directorial poate parea usor, exista cateva lucruri de luat in considerare, astfel incat alegerea ta sa corespunda nevoilor tale. Intr-adevar, in functie de afacerea ta si de cerintele sale, multe modele pot corespunde nevoilor tale.

In primul rand, defineste-ti nevoile raspunzand la 3 intrebari: pentru ce tip de activitate cauti un scaun directorial? Care va fi functia sa principala? Cat de des il vei folosi?

Raspunsul la aceste intrebari va afecta modelul de scaun directorial pe care il alegi. De exemplu, in functie de faptul daca lucrezi intr-un birou sau un laborator, acelasi model de scaun nu va indeplini aceleasi cerinte.

In cadrul unei activitati statice, alegerea unui scaun de conducere ergonomic este recomandata pe scara larga, la fel ca si pentru meseriile care au o frecventa foarte mare de utilizare a scaunului.

Cum sa stai in scaunul tau directorial?

Indiferent daca scaunul este un entry-level sau un scaun directorial din piele de inalta calitate, stii ca pentru a fi asezat corect trebuie mai intai sa reglezi corect scaunul. Deci, incepe mai intai regland corect scaunul in functie de dimensiunea si de inaltimea biroului.

In mod ideal, cand estii asezat, unghiul ar trebui sa fie de 90° cu coapsele; picioarele ar trebui sa fie plate pe podea. In ceea ce priveste bratele, acestea ar trebui, de asemenea, sa fie pliate peste birou si sa poata ajunge la tastatura si mouse-ul computerului fara efort. Apoi, in ceea ce priveste postura corecta, este important sa poti sta in pozitie verticala si sa iti simti spatele sprijinit pe spatarul scaunului!

Avantajele scaunului directorial ergonomic

Este esential sa te echipezi cu un scaun directorial ergonomic deoarece iti permite sa lupti impotriva MSD (tulburari musculo-scheletice) la birou. Este intr-adevar recomandabil sa cumperi un scaun directorial ergonomic care sa corespunda morfologiei si posturii tale la birou.

Scaunul ergonomic de birou ofera o senzatie de confort si sprijin lombar solid datorita formei curbate a spatarului sau inalt. Exista o gama larga de scaune ergonomice de birou: poti fi sigur ca vei gasi modelul adaptat cerintelor tale si, mai presus de toate, morfologiei tale.

Munca asezata la birou este, de asemenea, cauza tulburarilor musculo-scheletice: selectia de scaune ergonomice iti va permite sa lupti impotriva riscurilor asociate cu MSD.

Intretinerea scaunului directorial din piele

Longevitatea pielii unui scaun directorial, fie ca este alb, bej sau negru, depinde in principal de intretinerea si curatarea sa zilnica. Pentru a curata un scaun directorial din piele, iata 4 sfaturi cheie:

  • Aplica pe pielea scaunului o lotiune hidratanta pentru corp cu o carpa curata. Aceasta operatie trebuie repetata in mod regulat.
  • Foloseste sapun de Marsilia pentru a restabili stralucirea scaunului: uda o carpa, acoper-o cu sapun si freaca pe toata suprafata de piele.
  • Pentru a indeparta petele incrustate pe scaunul tau de birou din piele, inmoaie un burete de apa cu un pic de piatra de argila alba si curata usor pielea fara sa o freci.
  • Pentru a-ti intretine cel mai bine scaunul directorial din piele, cel mai important lucru este sa-l stergi usor cu o carpa usor umezita.
0 Shares
You May Also Like