Cele mai bune motive pentru a începe propria afacere

Cele mai bune motive pentru a începe propria afacere

0 Shares
0
0
0

Potrivit unui studiu informal, există o serie de motive convingătoare pentru a-ți înființa firma proprie. Aproape 500 proprietari de afaceri mici au răspuns la sondaj în care li s-a cerut să identifice unele dintre avantajele de a deține o afacere mică față de munca pentru o organizație mai mare. Mai jos este o listă cu cele mai frecvente zece răspunsuri.

Ești responsabil de propriul tău destin

Numeroși antreprenori au personalități „de tip A”, adică sunt indivizi cărora le place să preia conducerea și să facă alegeri. Cu alte cuvinte, deținerea unei companii eliberează oamenii de obligațiile de angajare. Atunci când ești în scaunul șoferului, tu decizi cum să ghidezi destinul firmei tale. Acest lucru poate fi descurajant pentru unii, prin urmare trebuie să înțelegi când și cum să delegi în mod eficient.

Îți poți găsi echilibru între muncă și viață

Unul dintre avantajele cel mai des revendicate ale conducerii propriei companii este flexibilitatea care vine cu aceasta, inclusiv capacitatea de a lucra de oriunde ai alege, de a-ți stabili propriile ore, de a purta pijamale sau chiar de a sta lângă animalul tău de companie în timp ce lucrezi. La fel de important, având propria poți să-ți stabilești singur prioritățile și să ajungi să ai un echilibru între viața personală și cea profesională.

Tu alegi oamenii cu care colaborezi

Când lucrezi pentru altcineva, rareori poți să-ți alegi colegii. Când deții propria firmă, ai control asupra opțiunilor de angajare (și concediere). Înconjoară-te de oameni pozitivi care îți oferă încrederea și pozitivitatea de care ai nevoie pentru a continua să avansezi.

Acceptă riscul și culege beneficiile

Nu se poate nega că operarea unei companii este un risc. Cu toate acestea, odată cu acesta vine și recompensa. Cu alte cuvinte, cu cât abilitățile de gestionare a riscurilor sunt mai mari, cu atât sunt mai mari profiturile potențiale. De asemenea, înveți să deosebești posibilitățile favorabile de cele nedorite, cum să dezvolți planuri de ieșire pentru circumstanțe negative și cum să le optimizezi pe cele pozitive.

Îți depășești constant limitele

Unii oameni prosperă pe baza monotoniei profesiei lor, făcând aceleași treburi zilnic. Ca antreprenor, te poți aștepta ca fiecare zi să fie încărcată cu șanse noi de a te depăși, de a fi inovator și de a dobândi cunoștințe noi. Înveți ceva nou despre propria companiei în fiecare zi. Fie că este vorba despre taxe, contabilitate sau despre alte lucruri care intră în operarea unei afaceri, ai în mod constant de dobândit informațiile pentru ca lucrurile să funcționeze fără probleme.

Aducerea la viață a conceptelor

În ciuda nevoii de lucru în echipă, unul dintre cele mai mari avantaje de a fi proprietar de companie este capacitatea de a pune în aplicare idei în care ai încredere absolută, chiar dacă alții nu sunt de acord. Acestea pot fi unele dintre cele mai satisfăcătoare proiecte. Este însă crucial să asculți oamenii și opiniile lor, însă a fi propriul tău șef înseamnă în cele din urmă că nu ai nevoie de permisiunea nimănui pentru a încerca o idee.

Poți comunica cu clienții tăi

Există puține lucruri care îi încântă pe antreprenori mai mult decât interacțiunea cu consumatorii lor. În loc să se ascundă în spatele afacerii lor, proprietarii de companii mici înfloresc atunci când interacționează unu-la-unu cu cei mai mari clienți ai lor sau decid să renunțe la cei care nu le plac.

0 Shares
You May Also Like