Ce trebuie sa luati in considerare atunci cand alegeti o masina de tuns iarba

Ce trebuie sa luati in considerare atunci cand alegeti o masina de tuns iarba

0 Shares
0
0
0

In acest articol vom spune cum sa alegem cea mai buna masina de tuns iarba pentru gradina noastra  asa ca haideti sa vorbim despre care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le luam in considerare si  care sunt caracteristicile pe care ar trebui sa le cautam in functie de propriile noastre variabile.

INALTIMEA IERBII: este important ca masina pe care o cumparam sa ne permita sa ajustam inaltimea de taiere, mai presus de toate, tinand cont de tipul de iarba pe care il avem si pe care il dorim, si anume, un gazon englezesc este de obicei taiat la maximum 2,5 cm, un gazon clasic este taiat la o inaltime cuprinsa intre 5 si 7 cm. Si un gazon in stil prerie, de obicei, are o inaltime de 9 cm. Oricum, nu uitati ca inaltimile variaza de la sezon la sezon, de unde si importanta reglementarii.

Impingere : Masinile de tuns iarba pot necesita impingere manuala sau pot fi autopropulsate, indiferent de sursa de alimentare pe care o folosesc.
O masina de tuns iarba autopropulsata este o masina al carei avans este facilitat de motorul care, prin asigurarea tractiunii rotilor, avanseaza taietorul la o viteza constanta, de obicei 3,6 km / h. Impingerea manuala depinde, evident, de propriul nostru efort.

FUNCTIA COLECTOR:  este important sa luam in considerare faptul ca cel putin taietorul are un sistem de colectare si, mai bine, daca are un sistem de zdrobire, care este practic o caracteristica a motorului care permite zdrobirea ierbii si raspandirea lor pe teren ca zdrobita, ajutand la nutritia aceluiasi pamant.

PUTERE: Aceasta este o variabila prezenta numai in masinile de tuns iarba pe benzina sau electrice. Ar trebui sa avem puteri intre 1200 si 1800 de wati, cu cat puterea este mai mare, cu atat sarcina va fi mai eficienta si mai usoara. Daca gradina ta are pana la 200 m2, 1200 wati vor fi suficienti, dimpotriva, daca este mai mare, ar trebui sa alegi o putere de cel putin 1600 de wati.

SURSA DE ALIMENTARE: Daca nu doriti sa trebuiasca sa tot incarcati acumulatorii la masina de tuns iarba, ar trebui sa alegeti una pe benzina. Poate te intereseaza o motocositoare cu masa Progarden BT-SM1003. Alege motocositoare de buna calitate in momentul in care vrei sa investesti pe termen lung.

Masina de tuns iarba electrica

O masina de tuns iarba cu motor electric are, evident, avantaje foarte importante, deoarece masina va fi mai usoara, mai usor de manevrat si, daca o comparam cu un motor pe benzina, va fi mai silentioasa si, de asemenea, mai ecologica. Dezavantajul este problema evidenta a cablului. Atunci cand utilizati o masina de tuns iarba electrica, trebuie sa fiti intotdeauna atenti ca cablul sa nu fie prins intre plante si tufisuri, ci mai presus de toate ca nu ajunge sub masina de tuns iarba in contact cu lamele: in acest caz ar putea exista consecinte dramatice.

0 Shares
You May Also Like