Forma si ergonomia baii, criteriu pentru alegerea cazii cu hidromasaj

Forma si ergonomia baii, criteriu pentru alegerea cazii cu hidromasaj

0 Shares
0
0
0

Pentru a va alege cada cu hidromasaj, trebuie sa tineti cont de doua criterii. Pe de o parte, aspectul ergonomic, cu dispunerea jeturilor si a duzelor, iar pe de alta parte, forma si dimensiunea carcasei, care vor depinde de dimensiunea si configuratia baii voastre.

Cube reprezintă o cadă cu hidromasaj cu design minimalist și elegant care vi s-ar potrivi perfect in baie, de exemplu.

Criterii ergonomice: pentru a va alege baia cu hidromasaj, asigurati-va ca sunt respectate urmatoarele puncte.

 • Fundul trebuie sa aiba o zona joasa, astfel incat fesele sa fie in cea mai joasa pozitie posibila.
 • Baia ar trebui sa aiba un suport pentru gat pentru a ajuta la relaxarea gatului si suporturi pentru brate pentru a ajuta la relaxarea si relaxarea bratelor si a umerilor.
 • Configuratia cazii de baie trebuie sa permita picioarelor sa fie complet extinse si spatele sa fie perfect arcuit.

Forma si ergonomia baii

 • Cada de colt

Cada de colt va permite sa optimizati spatiul si estetica baii dumneavoastra. Dimensiunile cazii de baie de colt variaza, de obicei, intre 130 x 130 cm si 150 x 150 cm.

 • Cada de baie rotunda de colt

Cada de baie cu colt rotund permite ca doua persoane sa o foloseasca fara nicio dificultate, amestecandu-se in acelasi timp cu spa-ul. Are dimensiuni ceva mai mari, variind intre 140 si 150 cm.

 • Cada de baie asimetrica

Cada de baie asimetrica este mai usor de instalat in bai mici, datorita formei sale conventionale. Latimea sa variaza intre 75 si 90 cm, iar lungimea este de pana la 190 cm.

 • Cada de baie dreptunghiulara

Cada de baie dreptunghiulara ocupa mai putin spatiu decat cada asimetrica. Dimensiunile sale standard o fac ideala pentru orice baie veche in care spatiul este limitat. Dimensiunile sale sunt de aproximativ 160 cm x 60 cm.

 • Cada de baie Drop-in

Cada de baie incorporata necesita lucrari ample, dar ofera o estetica si un confort incomparabil. O cada dreptunghiulara este disponibila in diferite forme si dimensiuni, cu dimensiuni de aproximativ 160 cm x 65 cm.

Criterii de igiena si confort ale baii cu hidromasaj

In cazul baii cu hidromasaj, apa din cada este pompata si apoi reinjectata sub forma de jeturi de masaj. In timpul calatoriei sale, este filtrata si dezinfectata. Dezinfectia cu ozon este cel mai eficient mod de a asigura ca apa este intotdeauna pura si lipsita de microorganisme si poluanti.

Baia cu hidromasaj poate fi, de asemenea, echipata cu un sistem automat de curatare a duzelor, care dezinfecteaza duzele si usuca intregul sistem dupa baie, astfel incat sa nu ramana apa stagnanta.

De asemenea, este recomandabil sa va asigurati ca baia cu hidromasaj este intretinuta in mod regulat, mai ales daca folositi produse de masaj sau uleiuri esentiale in apa. In rest, diferentele de pret sunt legate de echipamentele cu impact asupra confortului, si anume

 • numarul de suflante si/sau de jeturi de hidromasaj, cu cat mai multe, cu atat mai bine;
 • ergonomia carcasei, cu cat se potriveste mai bine corpului, cu atat este mai confortabila;
 • sistemul de dezinfectie, preferati ozonul daca sunteti alergic;
 • terapiile suplimentare, cum ar fi difuzarea de mirosuri, culori si muzica.
0 Shares
You May Also Like