Ce este un invertor?

Ce este un invertor?

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca foarte multe persoane isi indreapta atentia spre CasaIdea pentru a-si alege Aparate & Invertoare Sudura, in urmatoarele randuri vom discuta despre invertoare de sudura.

Un invertor de sudura este un tip de invertor relativ nou si inovator, care are o serie de avantaje in comparatie cu aparatele de sudura conventionale cu care suntem obisnuiti majoritatea. Invertoarele de sudura folosesc tehnologie sofisticata pe baza de siliciu, in comparatie cu transformatoarele grele din cupru / aluminiu si redresoare vazute in sudorii traditionali.

Nu se neaga faptul ca, atunci cand au fost introduse pentru prima data invertoarele de sudura, acestea au creat destul de multe probleme de dinti precum orice tehnologie noua ar face. Cu toate acestea, de atunci, tehnologia inverterului a devenit fiabila, rentabila si avand propriile sale merite.

Un avantaj avantajos al acestui echipament este faptul ca este mic, compact si intr-un mod portabil si poate fi transportat ca o servieta usoara. Invertoarele folosesc transformatoare mult mai mici si, prin urmare, sunt elegante, mai compacte, cantaresc mai putin si sunt portabile. Acest lucru este in contrast izbitor cu un aparat de sudura conventional care este notoriu greoi si nu se poate incadra in spatii inguste.

In plus, consuma mai putina energie si pot functiona pe curentul normal al gospodariei. Consumul de energie mai mic inseamna ca sudorul invertorului poate fi conectat la orice priza normala de 110v cu curent de uz casnic in loc de curent de inalta tensiune.

Acest lucru este in contrast izbitor cu un sudor conventional care este notoriu greoi si nu se poate incadra in spatii inguste. Sudorul invertorului poate fi conectat la orice priza normala de 110v cu curent intern in locul curentului de inalta tensiune si eliminand astfel necesitatea utilizarii unui generator industrial.

Un consum mai redus de energie inseamna ca vor fi economii in costurile totale de energie. In plus, un sudor invertor va accepta mai bine puterea impura a generatoarelor decat sudorii conventionali si acest lucru poate duce la lucrari mai rapide si la mai putine suduri proaste.

Deoarece puterea de iesire a invertoarelor este reglata electronic, aveti o gama larga de ajustare a puterii de la zero – 100%, permitandu-va sa le adaptati bine la nevoile dvs. specifice. De exemplu, in ceea ce priveste sudorii MIG, setarea uneori 2 poate insemna o putere inadecvata si setarea 3 poate fi excesiva. Aici ajutatorul sudorului invertor ajuta.

Pe de alta parte, un aparat de sudura conventional este de o constructie mult mai simpla si mai constanta si va fi mult mai fiabil pe termen lung. Se poate spune, fara teama de contradictie, ca aparatele de sudura traditionale vor fi o investitie pe termen lung mai ieftina. Daca dimensiunea, aspectul si greutatea nu sunt consideratii importante, un sudor conventional este probabil alegerea potrivita.

Dar, in toata corectitudinea, daca va puteti permite sa platiti un pic mai mult pentru caracteristici precum portabilitatea si utilizarea curentului normal al gospodariei si doritori sa faceti dureri pentru a mentine unitatea, cumpararea unui invertor de sudura va fi in regula. Invertoarele de sudura nu ofera solutii la toate  problemele de sudare, dar este cu siguranta o etapa in avansarea tehnologiei de sudare.

0 Shares
You May Also Like