Ce este transportul funerar intern?

Ce este transportul funerar intern?

0 Shares
0
0
0

Pentru cei care nu stiu, in momentul in care se vorbeste despre transport decedati intern, se discuta despre transportul unei persoane decedate, fie in localitatea in care s-a petrecut decesul, fie intr-o alta localitate de pe teritoriul Romaniei.

Atunci cand vine vorba despre acest tip de transport, trebuie precizat ca nu discutam despre orice tip de transport, ci despre unul special, asa ca este necesar ca acesta sa se realizeze cu autoturisme special concepute pentru a fi utilizate in aceasta activitate.

Dat fiind faptul ca discutam despre transportul cu specific funerar, trebuie precizat faptul ca pe langa vehiculele special concepute pentru a fi utilizate in acest sens, mai sunt necesare si anumite documente pentru a se putea realiza transportul funerar. Aici discutam despre documente precum certificat de deces, adeverinta de inhumare, certificat de imbalsamare si nu in ultimul rand, adeverinta de la Sanepid.

Un amaunt foarte important de precizat este acela ca obtinerea tuturor acestor documente necesare in vederea realizarii transportului funerar reprezinta o adevarata provocare, insa familiile indurerate din dorinta de a petrece ultimele ore alaturi de membrul care si-a pierdut viata, aleg sa lase reprezentantii firmei de pompe funebre sa se ocupe de obtinerea acestor documente.

In cadrul acestor firme lucreaza personal calificat, care se poate ocupa de obtinerea documentelor necesare transportului funerar intern. Cat despre firmele care presteaza astfel de servicii, trebuie precizat ca acestea asigura si transportul persoanelor insotitoare in orice localitate din Romania, folosind masini specializate care pot fi dotate chiar si cu aer conditionat.

Referitor la transportul funerar intern, trebuie precizat ca acesta se poate folosi in diferite situatii, precum transportarea sicriului de la domiciliu sau de la spital si pana la capela sau la biserica unde va avea loc slujba de inmormantare.

Firma care presteaza asemenea servicii funeare se va ocupa apoi si de transportul persoanei decedate de la biserica sau de la capela si pana la cimitir, acolo unde va fi locul acesteia de veci.

Trebuie facuta din nou precizarea ca un asemenea transport poate fi realizat doar de catre firme care activeaza in acest domeniu, si care dispun de autovehicule speciale. In ceea ce priveste masinile mortuare, acestea pot fi diferite de la caz la caz, pentru ca exista de exemplu dubite folosite in acest sens, insa exista si autoturisme funerare tip dric.

Atunci cand apeleaza la serviciile acestor firme de servicii funerare, familiilor indurerate li se poate propune achizitionarea unui sicriu direct de la firma respectiva, la un pret atractiv, sau achizitionarea coroanelor de exemplu.

Asadar, se poate observa foarte clar faptul ca transporturile funerare interne pot sa fie realizate doar de catre firmele de specialitate, care isi desfasoara activitatea in acest domeniu. Pentru realizarea transporturilor funerare dupa cum bine s-a vazut, sunt necesare autovehicule special cconstruite pentru acest tip de transport.

Daca in aceasta situatie dureroasa exista si o parte buna, acesta este reprezentata de faptul ca pe piata exista mai multe asemenea firme, iar familiile indurerate pot opta pentru cele mai ieftine servicii de acest gen.

0 Shares
You May Also Like