Ce este Medicina Internă?

Ce este Medicina Internă?

0 Shares
0
0
0

Medicina internă este o specializare medicală în care medicii aplică cunoștințele științifice și expertiza clinică pentru a diagnostica și trata adulții cu o varietate de probleme de sănătate și boli. Specialiștii în medicina internă se numesc medici generaliști. Aceștia sunt calificați pentru a practica îngrijirea primară și pentru a ghida pacienții prin viața lor adultă. Unii dintre aceștia lucrează ca medici de spital și oferă îngrijire primară într-un cadru spitalicesc. Alții oferă doar servicii în ambulatoriu. Medicii generalişti pot profesa, de asemenea, în centre de reabilitare şi instituţii de îngrijire pe termen lung. Pot trata o gamă largă de probleme medicale şi pot oferi pacienţilor servicii acute, cronice şi de sănătate. Medicii sunt instruiți să ofere:

• Diagnosticul precis și tratamentul prompt al diferitelor simptome și boli

• Este specializat în boli care afectează orice sistem din organism

• Îndrumări, sfaturi și măsuri preventive pentru îmbunătățirea sănătății generale

• Îngrijire integrată și îngrijire paliativă pe tot parcursul vieții

• Gestionarea bolile mintale, cum ar fi depresia și anxietatea cauzate de activitatea anormală a creierului, boli cronice sau dezechilibre hormonale

Medicina internă este studiul, diagnosticarea și tratamentul bolilor care afectează organele interne – cum ar fi bolile de inimă, hipertensiunea arterială, diabetul, obezitatea și bolile pulmonare. Specialiștii în medicină internă îngrijesc adesea persoanele cu boli complexe, cronice și multisistemice. Aceștia diagnostichează, gestionează și tratează o varietate de boli, prin care cancer, infecții și boli ale inimii, sângelui, rinichilor, articulațiilor, sistemului digestiv, sistemului respirator și sistemului vascular.

Teste de medicină internă, proceduri și operații

Specialiștii în medicină internă efectuează sau comandă teste, proceduri și intervenții chirurgicale în funcție de starea pacientului, sănătatea generală și obiectivele de sănătate. Medicii, precum și asistentele și alți furnizori, sunt instruiți pentru a efectua multe tipuri de proceduri medicale, a căror aplicare poate varia foarte mult în funcție de specialitate, diagnostic și tratament. Furnizorii au nevoie de experiență și abilități – și în multe cazuri de pregătire suplimentară și calificări medicale – pentru a efectua aceste proceduri pentru a minimiza disconfortul pacientului, a optimiza rezultatele și a reduce efectele secundare. Unii medici sunt instruiți în proceduri diagnostice și terapeutice mai complexe și/sau invazive, cum ar fi toracenteza, puncția lombară și paracenteza. Medicina internă și multe alte specialități medicale folosesc ultrasunetele, tomografia computerizată (CT) și imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) pentru a ghida procedurile invazive. Instrumentele flexibile din fibră optică pot fi folosite pentru a ajunge în zonele greu accesibile ale corpului.

Medicina internă continuă să avanseze. Aceasta include medicamente noi și tipuri de proceduri pe care medicii le pot folosi pentru a-și servi mai bine pacienții. Prin urmare, este foarte important să fii la curent cu ultimele știri.

Ceea ce pot face oamenii pentru a-și îmbunătăți sănătatea actuală și viitoare este dieta, exercițiile fizice și terapia cu statine (dacă este necesar) pentru a ajuta la încetinirea progresiei bolilor coronariene. Un stil de viață activ poate îmbunătăți de fapt rezultatele, la fel ca renunțarea la fumat și consumul prea mult de alcool. De asemenea, pot apela la un consult de medicină internă o dată la câteva luni pentru a ține sub evidență orice predispoziție la boală sau afecțiune.

0 Shares
You May Also Like