Cum se recreeaza atmosfera de Craciun: 5 obiecte care nu pot lipsi

Cum se recreeaza atmosfera de Craciun: 5 obiecte care nu pot lipsi

0 Shares
0
0
0

Atmosfera de Craciun se naste dintr-o alchimie unica, speciala, facuta din rabdare, speranta, o nostalgie dulce pentru trecut, careia i se alatura dorinta de a avea un viitor luminos pentru cei pe care ii iubim. Parfumuri, lumina si caldura.

1. Proiectoare de Craciun

Nu este o coincidenta faptul ca primul element din aceasta lista se refera la proiectoarele de Craciun, un produs extrem de modern, un nou mod de decorare a casei si a gradinii, care a luat amploare abia in ultimii ani.

Despre ce este vorba? Proiectoarele de lumina de Craciun sunt corpuri de iluminat formate dintr-o sursa de lumina (LED sau laser), introduse in interiorul unei lampi-corp, de obicei din plastic sau aluminiu. Acest bec LED cu halogen distribuie o raza de lumina pe un perete sau copaci la o anumita distanta, proiectand imagini (stele, fulgi de zapada, ingeri etc.). In practica, este versiunea moderna a felinarelor magice vechi, care, cu o lumanare introdusa in interior sau, in timpurile mai moderne, un bec, a proiectat imagini fantastice si in miscare pe pereti.

2. Pomul de Craciun

Un mare clasic, in casa de vacanta. Fie ca este vorba de brazi mici, mari, traditionali sau decorati cu maruntisuri recuperate din pod si predate de generatii, sau brazi artificiali de lux, cu culori si linii de design, pomul de Craciun este punctul de sprijin in jurul caruia se aduna familia, nucleul pulsatoriu din care se extinde atmosfera de Craciun.

3.Lumanari de Craciun

Lumina este unul dintre cele mai importante elemente pentru a crea atmosfera de Craciun. Fie ca este vorba de luminile de pe strazi, cea a ghirlandelor de lumini din jurul bradului de Craciun, cea a proiectoarelor de Craciun, deja mentionate.

Si apoi exista lumanarile de Craciun, desigur. Ele creeaza acea atmosfera rarefiata si magica, care da casei un aer de sarbatoare. Rosu, auriu, argintiu, devin accesorii de mobilier elegante si rafinate. Poti alege dintre forme infinite, de la cele clasice, la altele mai originale, pentru fiecare casa si fiecare nevoie.

4.Lumini de Craciun

Fie ca le folosim pentru a decora bradul de Craciun, balconul si gradina, luminile de Craciun sunt un element fundamental pentru a infrumuseta casa de vacanta si pentru a crea atmosfera de Craciun.

Luminile de pe Bradul de Craciun trebuie, evident, sa fie alese pentru a se armoniza cu decoratiunile si sa fie aranjate astfel incat sa le evidentieze, subliniind stralucirea si culorile acestora. Efectul final trebuie sa fie omogen si de mare impact.

5.Cununa de Advent

Cununa de Advent nu este doar un decor de Craciun pentru a infrumuseta si decora casa cu ocazia sarbatorilor, ci si un obiect de mare valoare sacra pentru credinciosi. Toate elementele din care este compusa, de la ramurile verzi si fructele de padure care amintesc de sezonul de iarna, pana la simbolul coroanei unitatii, comuniunii si eternitatii, au un puternic caracter simbolic. Cele patru lumanari ii insotesc apoi pe credinciosi in asteptarea Craciunului, marcand cele patru saptamani care s-au scurs intre aprinderea primei dintre ele si 25 decembrie.

Ultimul punct pe care dorim sa-l abordam nu este cu adevarat un obiect sau un sfat comercial, ci mai degraba o invitatie la reflectie. Pentru ca desi aceste detalii conteaza, cel mai important este sa fim buni si sa petrecem timp de calitate cu cei dragi.

0 Shares
You May Also Like