Ce ar trebui să cunoaşteţi despre calculatoare şi laptopuri refurbished
Ce ar trebui să cunoaşteţi despre calculatoare şi laptopuri refurbished

Ce ar trebui sa cunoasteti despre calculatoare si laptopuri refurbished

0 Shares
0
0
0

Produsele refurbished sunt extrem de populare în strainatate, mai nou, au început sa castige teren si la noi. Pentru multa lume, însă, termenul „refurbished” ramane a fi o enigma.

Din cauza ca aceste produse au aparut recent pe piata, majoritatea cumparatorilor au retineri atunci cand este vorba de ele. De ce?

Poate pentru că pur si simplu nu cunosc exact ce înseamnă un computer refurbished si din frica de a face o greseală costisitoare, prefera să aleaga calculatoare noi sau second hand, unde nu apar atatea semne de întrebare.

Un desktop sau un laptop refurbished reprezinta calculatoare de generatii noi, în mare parte din clasa business, cu configuraţii solide, realizate de brand-uri de top, precum HP, IBM, Acer, Dell, Sony, Fujitsu, etc.

Înainte de a fi pus din nou în vanzare, articolele sunt verificate minuţios, dacă este cazul si reconditionate, de aceea, corespund tuturor standardelor de calitate atat estetic, cat si functional. Aditional, producatorii ofera garanţie de 2 – 3 ani, similara cu a unui produs nou. Achizitionând un calculator refurbished beneficiati de mai multa performanta, cu bani mai puţini.

Avantajele calculatoarelor refurbished:
1.    costul de achiziţie este cu circa 40-60% mai mic decât preţul pieţei;
2.    arată ca noi şi au o stare funcţională excelentă;
3.    sunt echipate cu componente PC şi sisteme de răcire mult mai performante decât cele de uz personal;
4.    rată mică de defectare, întrucât sunt testate individual şi riguros înainte de a fi resigilate, pentru a se asigura că fiecaere echipament are un nivel sporit de calitate;
5.    opţional, calculatoarele refurbished pot fi echipate cu sisteme de operare licenţiate;
6.    produsele sunt ambalate în corespundere cu standardele tehnice în vigoare, fiind livrate în ambalajul original sau în cutii sigilate, pentru a fi protejate pe toată durata transportării;
7.    pachetul include toate accesoriile şi perifericele necesare punerii acestora în funcţiune.

Tehnica de calcul repusă în circuitul refurbished reprezintă dispozitive business, care în mod normal nu se regăsesc în comerţ. Acestea provin de la:
1.    bănci, corporaţii, multinaționale care achiziţionează tehnică de calcul prin leasing, iar când acesta expiră sunt procurate altele după aceeași procedură;
2.    de la firmele care îşi reînnoiesc parcul de laptopuri;
3.     lichidări de stocuri;
4.    din diverse showroom-uri, expoziţii, târguri unde au fost folosite pentru prezentări;
5.    produse cu mici defecte care după ce sunt remediate sunt scoase în vânzare ca refurbished;
6.    de la clienţi care şi-au cumpărat calculatoare online, dar din diverse motive au returnat produsul.

Produsele refurbished pot fi clasificate în trei categorii:
7.    Gold – cele provenite din suprastocuri şi aparţin ultimelor generaţii de produse, arată şi funcţionează la fel ca şi cele noi;
8.    Silver – sunt produse ce au fost expuse la raft, sau cele returnate în perioada de garanţie şi pot avea zgârieturi fine pe carcasă (nu şi pe Display);
9.    Bronze – produse expuse la raft sau cele ce au fost returnate de către companii şi pot prezenta zgârieturi sau urme de folosire pe carcasă (nu şi pe Display).

Optaţi pentru un calculator refurbished şi beneficiaţi de fiabilitate şi performanţă la un preţ mult mai avantajos faţă de unul nou!

0 Shares
You May Also Like