Aplicatiile-web-reprezinta-viitorul
Aplicatiile web reprezinta viitorul

Aplicatiile web reprezinta viitorul

0 Shares
0
0
0

Aplicatiile-web-reprezinta-viitorulAplicatiile pentru device-urile mobile au destule probleme, desi inca sunt descarcate de utilizatori si multi design-eri (developeri) prefera sa dezvolte astfel de aplicatii. Iti doresti aplicatii desktop si web la cerere? Intra pe FluxSoft.ro.

Solutia viitoare va fii cu siguranta browser-ul web. Toate aplicatiile pentru device-uri mobile au nevoie de o conexiune stabila la internet pentru a functiona cum trebuie. Asta ar fi logic, pentru ca oricum nu ai putea descarca aplicatia respectiva, daca nu ai fi conectat la internet.

Folosim internetul pentru a descarca anumite aplicatii si pentru a descarca viitoarele update-uri pentru acestea. Daca toate aplicatiile pe care le folosim au nevoie si depind intr-o asa mare masura de conexiunea la internet, de ce nu le-am pastra acolo? Adica pe internet. Exact asta incearca sa faca o aplicatie web si prin asta este diferita de o aplicatie simpla, pentru device-uri mobile.

O aplicatie web se bazeaza pe existenta unui browser si pe capacitatea acestuia de a lansa si a folosi aplicatia respectiva, in timp ce o aplicatie nativa pentru smartphone de exemplu, se bazeaza pe capabilitatea device-ului de a lansa acea aplicatie. Aplicatiile web nu intampina problemele cu care se confrunta aplicatiile pentru device-uri mobile.

Daca esti un dezvoltator, este si mai usor, deoarece nu ai nevoie de foarte multe limbaje de programare pentru conceperea unei astfel de aplicatii. Ai nevoie in general doar de HTML, CSS si Javascript, pentru a incepe sa creezi aplicatii web. In unele cazuri, aplicatia poate fii complet statica, iar asta inseamna ca nu trebuie sa depinzi de un server, pentru o procesare in paralel.

Desi piata pentru aplicatiile web exista deja de ceva vreme, utilizatorii nu mai au nevoie sa intre pe un anumit website, pentru a descarca aplicatia, asta pentru faptul ca aplicatia nu mai are nevoie de stocare in spatiul memoriei interne a telefonului (sau pe card).

Aplicatiile web “traiesc” pur si simplu in browser si prin browser, iar asta inseamna ca utilizatorul nu are nevoie decat sa introduca un anumit url (link) si mai departe, poate folosi respectiva aplicatie, fara probleme.

Dezvoltatorii pot evita de asemenea sa mai produca aplicatii pentru diferite versiuni ale sistemelor de operare, acestea functionand in browser, fara sa mai depinda de un astfel de sistem.

Aplicatiile web sunt excelente pentru toti utilizatorii, in special pentru faptul ca distributia acestora si instalarea propriuzisa, se fac mult mai rapid si mai usor, fara sa mai necesite spatiu in memoria telefonului.

De aceea, nici nu vei mai fi nevoit sa stergi alte aplicatii (care au fost preinstalate pe smartphone-ul tau de exemplu), pentru ca nu ai avea loc sa instalezi alte aplicatii noi. Nu mai este cazul o data cu aparitia aplicatiilor web. In acelasi timp, update-ul aplicatiilor web se face foarte usor, de cele mai multe ori nici nu vei baga de seama ca o anumita aplicatie si-a facut update. Pentru a efectua acest lucru, nu ai nevoie decat de un refresh in browser (comanda de refresh, inititata de obicei prin tasta F5 – in functie de browser).

0 Shares
You May Also Like