3 aspecte de care sa tii cont atunci cand iti cumperi termopane

0 Shares
0
0
0

Alegerea celor mai bune termopane se face tinand cont de mai multe aspecte importante, astfel incat acestea sa fie potrivite proiectului in care sunt incluse.

Orientarea cladirii

Modul in care alegi tamplaria este legat strict de amplasarea acestia si nu poti trece cu vederea acest detaliu, atunci cand iti doresti un proiect de calitate.

Ferestrele puse spre vest sau spre est pot fi expuse unor temperaturi foarte ridicate vara si de aceea sunt recomandate in acest sens ramele groase si geamurile care pot respinge razele de soare. In acest sens, un produs recomandat este aluminiul, pentru ca rezista foarte bine la actiunea factorilor din mediu.

Daca ai locuinta orientata catre sud, adica este predispusa la temperaturi scazute, poti alege un geam tripan care are rama confectionata din aluminiu. Se recomanda profilele de lemn atunci cand casa este orientata catre nord si este protejata de intemperii.

Numarul de camere

Cumparatorii trebuie sa tina cont de numarul de camere pe care le au profilele inainte de alege un model de produs. Numarul de camere este aspectul care face diferenta dintre profile si acestea se clasifica pe baza acestui criteriu. Exista termopane cu 3 si pana la 6 camere, iar in functie de acest detaliu se stabileste si adancimea la care se va face montajul.

Pentru modelele care au 3 camere se va opta pentru o adancime de 60 mm, iar pentru termopanele cu mai multe camere, adancimea recomandata este de minim 70 mm.

Coeficientul de transfer

Chiar daca multe persoane considera ca este o provocare imensa sa determine unde pot gasi geamuri termopan la cele mai bune preturi, nimeni nu pare sa ia in calcul coeficientul de transfer termic al acestora. Acest coeficient este cel care garanteaza pentru temperatura constata din incapere si elimina riscul de aparitie a condensului.

Profilurile cu 6 camere au o adancime de pana la 80 mm pentru incastrare si valoarea coeficientului de izolare trebuie sa fie sub 1 W / m2. La profilurile cu 5 sau 6 camere care sunt montate la adancimea de peste 76 mm, acest coeficient trebuie sa fie undeva intre 1.2 si 1.3.  Daca ai profiluri cu 3 sau 4 camere amplasate la o adancime de 60-70mm atunci coeficientul de izolare este cuprins intre 1.5 si 1.7.

Cat de gros este peretele exterior?

Acest aspect nu trebuie neglijat si tinand cont de el se vor distinge trei clase de termopane. Clasa A este recomandata pentru zonele cu temperaturi scazute, clasa B este recomandata oricarei zone pentru termopane de medie calitate, iar clasa C nu implica cerinte legate de grosimea peretelui exterior si este perfecta pentru zonele calde.

Pentru a se obtine o buna durabilitate de-a lungul timpului se recomanda achizitionarea unor geamuri realizate din profile PVC dure sau din aluminiu si care prezinta un grad foarte mare de rezistenta.

Este important sa te asiguri ca ele vor fi rigidizate pe interior. In plus, sistemele optionale cum sunt plasele contra insectelor, te ajuta sa te bucuri de confort si de o aerisire optima a casei.

0 Shares
You May Also Like