Tot ce trebuie sa stiti despre vopirea electrostatica

Tot ce trebuie sa stiti despre vopirea electrostatica

0 Shares
0
0
0

Vopsirea electrostatica foloseste particule de vopsea incarcate pozitiv dintr-un pistol specializat pentru a acoperi suprafetele metalice impamantate.

Ca un balon care se agata de un perete, este atras de suprafata impamantata si se va infasura in jurul componentei, cum ar fi un stalp de gard. Aceasta are ca rezultat un strat uniform, cu putina imprastiere si risipa.

Acest proces, utilizat pe scara larga in industria auto, poate functiona si pentru casa sau afacerea dvs. Este deja utilizat in aplicatii comerciale pe lucruri precum garduri metalice, balustrade, usi si ferestre. Aceste obiecte mari se dovedesc dificil de livrat catre un atelier pentru vopsire.

Procesul de vopsire electrostatica

Metodele electrostatice folosesc echipamente specializate precum un pulverizator HVLP (volum mare, presiune joasa) sau un pistol de asistare a aerului.

Un profesionist urmeaza un proces standard:

  • inspectie a santierului urmata.
  • Realizarea programarilor. Majoritatea profesionistilor sunt flexibili si lucreaza in jurul programului.
  • Mascati in afara zonei.
  • Masati metalul.
  • Aplicati vopseaua.
  • Curatati materialele de mascare si indepartati orice echipament.

Majoritatea vopselelor sunt uscate in cateva ore, cu timpi de curatare complete pana la 24 de ore. Profesionistul dvs. va va anunta cand puteti utiliza suprafetele dvs. proaspat acoperite.

Acest lucru depinde de obicei de suprafata. Un dulap pentru stocarea de fisiere ar putea fi gata imediat, in timp ce treptele si balustradele unei scari ar putea avea nevoie de cateva ore in plus pentru a se usca complet.

Cum functioneaza vopsirea prin pulverizare electrostatica?

Functioneaza folosind ioni incarcati pozitiv atasati particulelor atomizate. Aceste particule graviteaza pana la metalul impamantat, incarcat negativ. La fel ca un balon cu electricitate statica, incarcarea „lipeste” particulele nuantate de obiect si il disperseaza uniform.

Dincolo de asta, seamana foarte mult cu vopsea spray standard, fara mizerie. Se realizeaza la fata locului cu o nuanta umeda care necesita 12 pana la 24 de ore pentru a se vindeca, dar sunt adesea uscate la atingere in doar cateva ore. Adresati-va profesionistului cand puteti incepe sa folositi din nou echipamentul.

De ce este mai eficienta o pistola cu pulverizare electrostatica?

Metoda vopsirii cu ajutorul pistolului de pulverizare incarca particulele, astfel incat acestea sunt atrase de suprafata metalica impamantata. In loc sa sufle peste obiectul pe care il acoperiti ca un spray traditional, particulele se vor muta la obiectul pe care il pulverizati, la fel ca un magnet spre metal.

Aceasta se incheie cu mai putin de 5% deseuri fata de o metoda standard care poate deseza 20% pana la 60% sau mai mult.

Vopsire electrostatica sau vopsire cu spray, care este mai durabila?

Desi vopsirea electrostatica este de obicei mai durabila decat metodele traditionale, calitatea si grosimea acoperirii determina durabilitatea. Intrebati-va profesionistul ce produse foloseste si cu ce garantie vin.

Pentru unele obiecte, s-ar putea sa doriti sa comparati acoperirea cu pulbere si vopsirea prin pulverizare pentru cel mai rezistent finisaj disponibil.

Unde puteti aplica vopsea electrostatica?

Are o gama larga de aplicatii interioare si exterioare. Cel mai frecvent, este utilizata pentru componente casnice cu forma ciudata, cum ar fi scarile in spirala, balustrade, mese, scaune, dulapuri de protectie si rame pentru usi si ferestre. Puteti aplica pe aproape orice suprafata metalica cu pregatirea potrivita, acest tip de vopsire.

Tipuri de vopsea electrostatica

Exista cateva vopsele adaptate pentru utilizare electrostatica, desi nu este necesar un tip special. Aproape orice soi pe baza de ulei fara produse metalice si subtiat cu substante chimice specifice functioneaza bine pentru majoritatea aplicatiilor.

Tipurile pe baza de apa nu functioneaza de obicei pentru acest proces fara precautii speciale si configurare. Majoritatea soiurilor echilibrate pentru aceste proiecte sunt marcate ca atare, desi le puteti folosi si pentru aplicatii standard.

Culori electrostatice cu vopsea pulverizata

Aproape orice culoare pe care o puteti cumpara intr-o versiune standard este disponibila in vopsea electrostatica.

Cum se compara vopseaua electrostatica cu acoperirea cu pulbere?

In timp ce unele forme de acoperire cu pulbere sunt din punct de vedere tehnic, un tip de vopsire electrostatica, acest tip de vopsire este mai des utilizata pentru a descrie un proces similar, dar separat.

Ambele sunt procese electrostatice de acoperire care utilizeaza o sarcina electrica pentru distribuirea uniforma de-a lungul unei suprafete impamantate. Acestea realizeaza finisaje excelente pentru obiecte metalice curbate si ciudate. Acolo se termina asemanarile.

Acoperirea cu pulbere foloseste o pulbere uscata si necesita coacere intr-un cuptor la 400 de grade sau mai mare. In timpul acestui proces de intarire la cald, pulberea se topeste usor pentru a oferi un finisaj neted, gros, dur.

Vopsirea electrostatica foloseste o acoperire umeda aplicata la fata locului pentru o finisare neteda, uniforma, mai subtire si potrivita de culoare.

Acestea sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunosti despre acest tip de vopsire. Daca doresti sa stii unde gasesti o vopsitorie in Bucuresti, profesionistii recomanda ElectroStatica, de pe Str. Inclinata 129, Bucuresti. Acolo vei beneficia de cele mai bune servicii de vopsire in camp electrostatic.

0 Shares
You May Also Like