Sfaturi pentru organizare rapida

Sfaturi pentru organizare rapida

Sunt mai multe lucruri pe care le puteti face pentru o organizare rapida. Puteti de exemplu sa folositi lazi navete plastic si puteti tine cont de sfaturile noastre de mai jos pentru organizare generala a lucrurilor rapid.

Curatati periile de machiaj. Spalati-le cu un sapun antibacterian si apoi lasati-le sa se usuce in timp ce se asaza pe un prosop.

Luati-va sosetele. Dati toate acele sosete desperecheate sau rupte la o parte. Data viitoare va fi mai simplu sa le spalati.

Creati loc pentru posta primita. Asigurati-va ca aveti instrumentele necesare pentru a va gestiona posta atunci cand umblati la corespondenta.

Stergeti adresele vechi. Treceti prin telefonul smartphone, pe hartie sau pe agenda electronica si luati contacte vechi la verificat – in special fosti iubiti sau oricine altcineva, telefonul dvs. nu trebuie sa “formeze” din intamplare anumite numere de telefon.

Donati carti. Cautati persoanele care vor carti si apoi asamblati materialele de care nu mai aveti nevoie pentru a le trimite la noul lor proprietar norocos. Puteti folosi chiar si cutii de plastic pentru a le trimite si astfel va asigurati ca ajung in stae buna.

Faceti o strategie din ochi. Stati pe canapea in camera dvs. de zi si observati toate locurile in care sunt obiecte de care nu aveti nevoie apoi aruncati-le. Gasiti un spatiu de depozitare pentru ceva in camera dvs. de zi. Ce e pe masuta ta de cafea si ar trebui sa fie pus deoparte?

Folositi aparatul de etichetat Luati aparatul de etichetare si etichetati cablurile din spatele consolei de divertisment.

Stivuiti si depozitati revistele intr-o tava.

Aduna-ti pernele si lenjeriile. Indoiti-le si puneti-va patura pe pat si rearanjati-va pernele decorative pe canapeaua sau fotoliul de care apartin.

Organizati telecomenzile. Colectati si etichetati telecomenzile cu numele dispozitivului corespunzator: DVR, DVD, Stereo, iPod, televizor etc.

Faceti curat in cart. Treceti prin colectia dvs. de carti, adunand colectiile la un loc. Acest proces este folosit si de librarii pentru ca totul sa fie curat si organizat.

Alegeti o camera care are nevoie de lucru mai mult, scoateti calendarul si planificati. Ce resurse aveti nevoie pentru a obtine ordine? Cand aveti timp sa realizati acest lucru? Planificati!

Stocati doar un tip de element. Cautati aceasta lista de idei de stocare la domiciliu si pastrati un element in fiecare cutie. Puteti face cutia cu baterii, cutia cu detergenti, cutia cu clame de par, etc.

Reciclati unele electronice – aceasta este calea cea buna. Aveti un articol mai vechi (televiziune, sistem de jocuri, VCR), si nu sunteti sigur cum sa il reciclati? Cautati cum sa reciclati totul, apoi programati un timp pentru a recicla sau faceti acest lucru imediat.

Masurati interiorul fiecarui dulap din casa dvs. (este mult mai rapid decat suna-promitem!). Notati dimensiunile – adancimea, latimea si inaltimea – fiecarui spatiu, raft, colt si sertar pe un card index, puneti cate unul pe dulap, si pastrati o copie in portofel. Data viitoare cand va aflati in magazine si cumparati accesorii pentru dulapuri, veti avea informatiile de care aveti nevoie cu dvs.

Strangeti toate umbrelele din jurul casei si pastrati-le impreuna.

Exit mobile version