Sfaturi de achiziție a unei mașini dintr-un parc auto București

0 Shares
0
0
0

Maşinile rulate sunt întotdeauna cea mai bună alternativă la maşinile noi, care nu se încadrează deloc în bugetul de care dispui. Sunt deţinute de multipli proprietari sau doar de către unul, funcţionează foarte bine şi te poţi bucura de experienţe excelente fără să cheltuieşti o avere pe următoarea maşina. 

O maşină rulată va costa mult mai puţin decât una nouă, va veni cu garanţie şi va putea fi luată şi în leasing în funcţie de politica firmei care o deţine. Pentru că discutăm despre maşini folosite, cu un anumit grad de uzură, este bine să cumperi maşini rulate doar dintr-un parc auto Bucureşti de încredere, gestionat de o firmă cu experienţă în astfel de vânzări.

Parcurile auto cuprind suficient de multe maşini rulate, toate au fost verificate, eşti sigur pe tot ce vei achiziţiona dintr-un parc auto Bucureşti, ai la dispoziţie multe modele de maşini puternice pe care să le conduci şi să le testezi. Tot timpul se vor reînnoi aceste parcuri auto, vor fi aduse maşini din ce în ce mai moderne şi mai elegante, mai puternice, atât pentru oraş, cât şi pentru călătoriile de vacanţă.

Care ar fi cele mai bune sfaturi de achiziție a unei mașini dintr-un parc auto București?

Indiferent că vrei să cumperi autorulote second hand ieftine vânzare ca să îţi petreci vacanţă departe de aglomeraţia oraşelor sau maşini SH pe care ţi le-ai dorit de mult, dar nu ai avut banii necesari, în parcurile auto din Bucureşti te vor aştepta cele mai bune oferte.

Buget, istoricul maşinii şi test drive

 • Stabileşte bugetul pentru maşina rulată

Înainte să îţi selectezi maşinile pe care le vei cumpăra dintr-un parc auto Bucureşti vei calcula de câţi bani ai nevoie ca să poţi achiziţiona o maşină bună, chiar dacă este rulată. Trebuie să te încadrezi în acest buget şi îţi va fi mai simplu când ştii deja de la ce sume porneşti şi cât eşti dispus să cheltuieşti pe următoare ta maşină second hand.

 • Gândeşte-te la nevoile tale şi la ce vei folosi maşina 

Nu cumpăra orice maşină rulată pentru că nu va fi cu siguranţă cea de care ai nevoie în mod real. Gândeşte-te unde mergi cu ea, ce caracteristici va avea, ce viteza va avea şi cât de uşor sau de greu va fi întreţinută. Mergi pe achiziţii venite după documentare şi după ce ai deja în minte maşina ideală şi nu face cumpărături de moment.

 • Verifică istoricul maşinii

Vezi ce s-a întâmplat cu maşina, dacă are reviziile făcute, cum a fost întreţinută, dacă a avut accidente sau probleme majore. Dacă vei cumpăra maşini second hand dintr-un parc auto Bucureşti îl vei avea pus la dispoziţie imediat şi te vei putea ghida uşor în funcţie de el.

 • Solicită un test drive

Doar aşa poţi să vezi ce fel se conduce maşina, dacă ţi se potriveşte, cât de bine răspunde la frânare, dacă schimbarea vitezelor şi acceleraţia sunt în regulă, cât de repede răspunde la orice fel de input din partea şoferului. Confortul, manevrabilitatea şi starea generală a maşinii se vor evalua mai rapid când eşti deja la volan şi testezi autoturismul.

 • Apelează la un mecanic cu experienţă pentru evaluare tehnică

Dacă nu ajungi în service poţi să mergi când cumperi maşina rulată cu un mecanic şi să ceri să ţi se permită o evaluare sumară. Doar el îşi va da seama imediat de orice fel de probleme şi îţi va spune ce ai de făcut în continuare.

Descoperă Parcul Auto de Top: Diversitate, Calitate și Confort la Fiecare Pas!

Verificare acte, cauciucuri şi sisteme electrice, electronice, serie şasiu şi motor

 • Verifică cauciucurile şi uzura lor, starea lor: Pe lângă exterior şi interior ai nevoie şi de o verificare serioasă a cauciucurilor. De ele depinde frânarea, de ele depinde şi performanţa maşinii tale. Orice urmă de uzură prea mari, fisuri şi cauciuc care nu arată bine deloc vor duce la evitarea respectivei maşini.
 • Verifică toate actele maşinii: Cere toate actele de proprietate, vezi să fie totul în ordine, să nu ai datorii sau probleme juridice pe care să le iei asupra ta odată ce devii proprietarul maşinii rulate.
 • Verifică şi kilometrajul maşinii: Este foarte important să cumperi o maşină rulată ştiind clar câţi kilometri are deja. Kilometrajul prea mic în raport cu gradul de uzură şi cu starea maşinii îţi va da de gândit, înseamnă că s-a umblat la el şi te vei feri de acel autoturism.
 • Fii atent la partea electrică şi electronică: Verifică toate sistemele maşinii, vezi cum funcţionează fiecare şi cum răspund pentru a putea să ai o experienţă de condus sigură şi eficientă, confortabilă.
 • Verifică seria de şasiu şi de motor: Sunt foarte importante mai ales dacă este vorba despre o maşină rulată, second hand. Când eşti însoţit de un mecanic poţi să te asiguri că sunt verificate aşa cum trebuie şi el îţi va spune dacă s-a umblat sau nu la ele.

Garanţia şi negocierea rămân importante când cumperi maşini rulate

 • Cere garanţie

Poţi să ai garanţie indiferent dacă îţi cumperi maşina rulată din parcul auto sau dacă alegi să apelezi la leasing auto rulate. Totul este să o ceri şi să te asiguri că este pe o perioadă cât mai lungă.

 • Negociază preţul 

Nu te mulţumi cu preţul pe care îl primeşti de prima dată, încearcă să îl negociezi şi să îl scazi dacă ai constatat multe nereguli la maşină. Cu cât ai mai multe bile negre pe care le totalizează maşina rulată, cu atât vei putea să obţii preţuri mai mici. 

Firmele care vor să vândă mai rapid maşinile rulate vor fi tentate să mai scadă din preţ în anumite perioade din an şi astfel vei beneficia de cele mai bune reduceri de pe piaţă ca să îţi cumperi ce maşina vrei tu din parcul auto.

0 Shares
You May Also Like