Samsung Galaxy Note 7 vs Galaxy S7 – performante si software

Samsung-Galaxy-Note-70-vs-Galaxy-S7-performante-si-software

Samsung Galaxy Note 7 vs Galaxy S7 – performante si software

Samsung-Galaxy-Note-70-vs-Galaxy-S7-performante-si-software

Daca iti doresti huse Samsung la cele mai bune preturi, intra pe MagazinGsm.ro.

Performanta – paritatea este o dezamagire.

Atat Galaxy Note 7 Cat si Galaxy S7 au componente hardware asemanatoare:

–    Galaxy S7 si S7 Note varianta pentru Statele Unite: procesor Qualcomm Snapdragon 820 (dual-core 2.15 ghz Kryo si dual core de 1.6 ghz tot Kryo + gpu – placa video Adreno 530), cu o capacitate a memoriei de 4 Gb de Ram.
–    Galaxy S7 si Galaxy Note 7 variantele internationale: Procesoare Quad Core Exynos 8890 + Quad Core 1.6 ghz + Gpu Mali T 880 MP12, ajutate de 4Gb de Ram.

Pe hartie, suna destul de bine, nu este rau. Samsung declara ca performanta CPU si GPU s-a marit considerabil fata de modelele mai vechi, cu aproape 30 si respectiv 64%, acestea functionand si fara sa aiba probleme cu incalzirea, spre deosebire de modelele din 2015.

Astea fiind spuse, Galaxy Note 7 ajunge pana la urma pe piata cu 6 luni mai tarziu decat Galaxy S7 si contrazice cumva asteptarile fanilor, care doreau 6 Gb de ram si cele mai noi procesoare (Snapdragon 821 sau 823), paritatea fiind astfel dezamagitoare.

Asta fara sa mai tinem cont de faptul ca Galaxy Note 7, cel mai scump smartphone de la Samsung in momentul de fata, va fi depasit cu siguranta de noile modele de la alti producatori, ce vor veni cu noua generatie de chipset-uri, in doar 4-5 luni de acum incolo.

Pe de alta parte, Galaxy Note 7 vine cu un avantaj major in fata Galaxy S7 si anume: securitatea. Samsung declara ca Note 7 este de 100 de ori mai sigur decat S7, datorita noului scanner pentru iris (Iris Scaner), ce are capacitatea de a scana iris-ul ochiului uman pentru deblocarea telefonului, o tehnologie mult mai sigura si mult mai greu de compromis, decat cea a senzorului de amprenta cu care este prevazut Galaxy S7.

Dezavantajul ar fi ca pentru a va putea autentifica si a putea debloca telefonul, trebuie sa va scoateti ochelarii (daca purtati ochelari) iar device-ul trebuie inclinat la aproximativ 45 de grade, pentru a putea citi corespunzator iris-ul ochiului.

Totusi, pentru multe persoane mai comode, acesta nu reprezinta neaparat un beneficiu ci mai degraba, o noua bataie de cap, mai ales daca nu sunt preocupate asa de mult de securitatea device-ului.

Software.

Lasand la o parte diferentele minore de performanta, o cheie a diferentierii celor 2 device-uri este software-ul, mai ales daca vorbim despre Note 7 si nu in ultimul rand, suportul pentru S Pen Stylus.

Aceasta este o facilitate caracteristica strict seriei Note, S7 simplu nu beneficiaza de suport pentru stylus-pen. De asemenea, Galaxy Note 7 a primit suport si pentru software-ul Edge, datorita adaugarii ecranului curbat.

Aceasta inseamna ca un simplu swipe de la varful (edge) ecranului, iti afiseaza o lista intreaga cu widget-uri customizabile si shortcut-uri ce pot fi deschise pentru aplicatiile 3rd party, care le pot folosi de asemenea.

Desi este destul de antrenanta, aceasta capabilitate nu este neaparat si de o functionalitate esentiala. Multi o vor dezactiva probabil, in timp ce altora le va placea si o vor folosi.

Exit mobile version