Rafting si tot ce trebuie sa stii despre asta

Rafting si tot ce trebuie sa stii despre asta

0 Shares
0
0
0

In timpul vacantei, poate ai intalnit acest serviciu, dar nu toata lumea intelege pe deplin ce este raftingul. Aceasta denumire ne-a venit din Occident si, daca este tradusa literal, cuvantul „rafting” inseamna pluta.

Acelasi rafting implica inotul pe rau pe o barca speciala. Cu toate acestea, nu ar trebui sa declari imediat ca vei inota intr-un port corporativ linistit. Raftingul se poate face si intr-un rau mai tulbure, unde bolovani si praguri pot fi gasite pe drum si multe alte obstacole.

Deci, raftingul este o coborare a raului care nu este larg, unde este necesar sa manevrezi cu pricepere intre praguri si margini, astfel incat barca ta sa nu se rastoarne.

Avantajele raftingului:

Primul lucru pe care il poti observa imediat cand faci rafting – prezenta unor peisaje magnifice. Aceste servicii sunt adesea oferite, in locuri foarte pitoresti, care sunt departe de agitatia orasului, de exemplu, in Cheile Nerei unde te poti caza la hotel Cheile Nerei.

In timpul sporturilor extreme, corpul produce un numar mare de adrenalina.

Impreuna cu cresterea adrenalinei in timpul unor astfel de plimbari, starea de spirit creste, de asemenea.

Cel mai important este ca are o povara fizica puternica asupra zonei superioare a corpului. Pentru inot, este necesar sa ridici rapid vasle, care functioneaza bine cu muschii mainilor si ale spatelui. O astfel de sarcina arde calorii suplimentare si accelereaza metabolismul. Este adevarat, trebuie remarcat faptul ca raftingul este in primul rand un sport masculin, femeile se bucura adesea de o plimbare.

S-a dovedit ca in timpul raftingului coordonarea si senzatia de echilibru se imbunatatesc. Toate aceste procese apar in mod inconstient pe masura ce o persoana incearca sa pastreze pluta la suprafata apei.

Cei carora le va placea aceasta lectie, se pot angaja in rafting nu numai in timpul odihnei, ci pot participa si la competitii.

Minusul este ca aceasta este o lectie extrema, asociata cu riscurile. Prin urmare, incepatorii, care vor lua paleta pentru prima data si vor face coborarea, traseul este selectat acolo unde debitul este redus si sunt cateva obstacole. Pentru vaslitorii mai experimentati, exista piste cu un flux mai rapid si un peisaj complex. -va ca aveti Asigura-te, de asemenea, ca ai montate toate echipamentele de protectie necesare.

Ce este pluta folosita la rafting?

In prezent, pluta moderna cu o pluta traditionala din lemn are foarte putin in comun. Intr-o intelegere moderna, pluta este o barca gonflabila special conceputa din materiale moderne si poate gazdui de la patru la douazeci de persoane. Cea mai mare distributie a primit barci cu o capacitate maxima de zece persoane. O caracteristica distinctiva a plutei moderne este rezistenta ridicata la apa, se poate spune ca este un vagon pentru toate terenurile pentru calatorii in spatii de apa.

Utilizarea plutei este destul de larga – de la o excursie de o zi de familie la apa calma si se termina cu ea in expeditii de mai multe zile pe rauri furtunoase, precum si in timpul operatiunilor de salvare.

0 Shares
You May Also Like