Programarea curatarii foselor septice in functie de timpul de locuire in cladirea deservita de acestea

Programarea-curatarii-foselor-septice-in-functie-de-timpul-de-locuire-in-cladirea-deservita-de-acestea

Programarea curatarii foselor septice in functie de timpul de locuire in cladirea deservita de acestea

Programarea-curatarii-foselor-septice-in-functie-de-timpul-de-locuire-in-cladirea-deservita-de-acesteaIntrebare: Ce program ar trebui sa folosesc pentru curatarea tancului septic intr-o casa ocupata decat pe timpul verii? Cele mai bune servicii de vidanjare, pot fi gasite la Aqua Activ services!

Raspuns: Imparte frecventa pomparii tancului septic, la numarul de luni din an, in care casa este locuita.

Poti alege orice punct din programul de pompare dupa care poti creste lungimea intervalului dintre pomparile tancului septic, prin anumite estimari:

•    Tine cont de numarul ocupantilor (persoanelor ce locuiesc in casa) pentru a putea stabili programul de pompare. De asemenea, tine cont de capacitatea tancului.
•    Alege numarul de luni dintr-un an, in care locuinta este ocupata.
•    Calculeaza un nou program de pompare prin impartirea numarului la fractia din an, in care casa este ocupata (locuita).

Exemplu:
Numarul de persoane ce locuiesc in casa = 4
Marimea tancului septic = 1200 litri
Frecventa pomparilor tancului septic = la fiecare 3.4 ani (o estimare generala)
3.4×12=40 de luni intre sesiunile de pompare.
Lunile in care resedinta este locuita = 4
Luni intr-un an = 12
Portiunea dintr-un an in care resedinta este ocupata = 6/12 = .5 sau 50%

Pomparea rezultata din program / portiunea din an ocupata = 40 de luni / .5 = 80 de luni intre sesiunile de pompare.

Atentie! Inainte de a da verdictul ca “ nu avem nevoie sa pompam tancul septic” trebuie sa va asigurati ca acesta a fost inspectat cum trebuie inainte, preferabil de catre o echipa de profesionisti.

Cunoasterea conditiei tancului septic este foarte importanta si orice calcule se pot dovedi fara rost, in cazul in care se descopera defectiuni ale acestuia. Ori de cate ori deschizi si cureti un anumit tanc septic, urmatoarele elemente iti pot da o idee reala despre necesitatea curatarii (frecventa curatarii) acelui tanc:

•    Marimea tancului septic
•    Nivelul de grosime al straturilor depuse in interior
•    Timpul trecut de la ultima pompare sau curatare a tancului respectiv
•    Nivelul de folosire raportat la cladire si ocupanti, de la ultima data de curatare a tancului.
•    Indicatii despre anumite probleme/defectiuni gasite la ultima inspectie a tancului.

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca in cazul unei cladiri ce foloseste extensiv tancurile septice (ca de exemplu o cladire cu multi ocupanti, locuita pe toata perioada anului), simpla pompare a acestuia pe baza unor calcule sumare ce tin cont numai de numarul de ocupanti, nu este recomandata si va poate aduce felurite probleme.

Cele mai mari probleme ce pot aparea sunt scurgerile si umplerea la refuz a tancului, ceea ce face ca sistemul septic sa nu mai poata functiona corespunzator, inundand suprafata.

Mai ales in aceste cazuri, se recomanda pomparea tancurilor inainte de sosirea unui numar important de vizitatori, dar si dupa plecarea acestora. In astfel de cazuri, se recomanda de asemenea instalarea unor tancuri de rezerva (de backup), care sa ajute tancul septic principal si sa preia din continutul acestuia.

Nu in ultimul rand, dupa o folosire extinsa a tancului septic, se recomanda o inspectie amanuntita si recalcularea programului de pompare.

Exit mobile version