In ce loc gasesti cele mai bune servicii de psihiatrie?

In ce loc gasesti cele mai bune servicii de psihiatrie?

0 Shares
0
0
0

Intr-un secol dominat de stres si de tulburarile de anxietate, sanatatea mintala a ajuns sa fie un subiect extrem de des discutat in cercurile sociale. Din fericire, subiectul a devenit unul serios si tratat cu responsabilitate, astfel ca problemele de ordin psihic sunt mai usor de gestionat de specialistii din domeniu.

In general, oamenii fac o mare confuzie cand vine vorba despre diferentele dintre un  psiholog si un psihiatru. Iar majoritatea cred ca la aceste doua tipuri de ajutor specializat se opreste lista celor care se ocupa cu psihicul uman. Adevarul este cu totul altul, iar pentru a reusi sa afli de ce servicii ai nevoie cu exactitate, trebuie intai de toate sa faci o trecere in revista a tuturor acestor tipuri de specialisti pentru a putea intelege mult mai bine fenomenul.

Psihologul reprezinta o persoana care a absolvit o facultate de specialitate, mai concret Facultatea de Psihologie, si care a fost ulterior  acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania pentru a consilia pacientii. Interactiunea cu psihologul se rezuma doar la stadiul de conversatie. Acesta nu poate prescrie tratament medicamentos in cazul in care este vorba de o problema grava si nici nu poate sa ofere un diagnostic scris. Eventual, tot ce poate el face e sa iti recomande sa consulti un psihiatru pentru a primi medicamente necesare, daca va constata ca problema pe care o intampini iese din capacitatile sale de intelegere.

Psihoterapeutul este cel care te poate ajuta sa depasesti problemele de ordin emotional, pe scurt iti infuenteaza intr-o maniera pozitiva parcursul dezvoltarii tale personale. El poate remedia probleme de tipul depresiei, anxietatii sau tulburarilor alimentare. De cele mai multe ori, psihoterapeutii sunt vizitati de pacientii psihiatrilor, care le prescriu si sedinte de psihoterapie pe langa tratamentul cu pastile. Dar in functie de nevoi, pacientii pot apela in prima faza la psihoterapeut pana sa ajunga sa treaca pragul unui medic psihiatru.

Psihiatrul este un medic in adevaratul sens al cuvantului, absolvent al Facultatii de Medicina. Acesta are dreptul de a diagnostica si de a prescrie tratament medicamentos sau sedinte de psihoterapie. La el poti ajunge doar in ultima faza, dupa ce psihologul si psihoterapeutul nu ti se mai par suficienti.

In tot mai multe cazuri, problemele de ordin psihic sunt tratate cu ajutorul medicamentelor. Ceea ce inseamna si ca vizitele la psihiatru sunt din ce in ce mai frecvente. Din vina tuturor stereotipurilor sociale, oamenii se tem sa apeleze la servicii de specialitate si infrunta de unii singuri greutatile vietii. Ceea ce trebuie tu sa intelegi astazi este ca mersul la psihiatru nu reprezinta o rusine, mai ales cand vine vorba de un diagnostic grav, ce nu poate fi tinut sub control fara tratament medicamentos.

Desi inca mai avem de lucrat, Romania merge pe drumul cel bun in ceea ce priveste constientizarea acestui fenomen. Un oras care se remarca din acest punct de vedere este Targu Mures, loc in care medicina evolueaza rapid si specialistii isi fac treaba cu pasiune. La psihiatrie Targu Mures poti gasi ajutorul de care ai nevoie in tratarea problemelor cu care te confrunti, si nu va trebui sa te ingrijorezi. Aici, calitatea serviciilor primeaza, iar pacientul este cel mai important factor pentru o buna desfasurare a meseriei de medic.

0 Shares
You May Also Like