De unde cumparam bradul de Craciun?

De unde cumparam bradul de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi asteptam cu nerabdare Craciunul in fiecare an, dat fiind faptul ca aceasta sarbatoare minunata cu ocazia careia sarbatorim Nasterea Domnului Iisus Hristos, vine cu unele traditii si obiceiuri foarte frumoase.

Una din cele mai frumoase traditii legate de Craciun este aceea de a merge la colindat din casa in casa, astfel ca ne colindam rudele, prietenii, colegii, cunostintele, etc.

Apoi, o alta traditie este aceea de a impodobi bradul de Craciun, iar in continuare vom discuta despre acest aspect pentru ca in preajma Craciunului toata lumea discuta despre brazi de Craciun, despre impodobirea acestora dar si despre locurile din care acestia pot fi achizitionati.

Bradul de Craciun este unul dintre simbolurile acestei sarbatori, iar intr-o casa in care nu exista un brad impodobit cu ocazia acestei sarbatori, nu se simte absolut deloc spiritul Craciunului.

Cand vine vorba despre achizitia brazilor de Craciun, oamenii se impart in doua categorii, astfel ca unii aleg sa cumpere brazi naturali de Craciun, in timp ce altii aleg sa cumpere brazi artificiali de Craciun.

Brazii naturali

Brazii naturali de Craciun sunt cei care ne aduc mirosul frumos de sarbatoare in casa. Se spune ca atunci simti ca este Craciunul, cand ai bradul impodobit, iar in casa se simte miros de brad proaspat taiat din padure.

Brazii naturali au fost impodobiti inca din epoci demult apuse, iar oamenii taiau brazii din padure in acest scop. In ultimii ani insa, a cam trecut moda impodobirii brazilor naturali, pe care oamenii ii cumparau de la comerciantii din diferite piete.

Daca va intrebati de ce au inceput incetul cu incetul oamenii sa renunte la ideea de a impodibi brazii naturali, ei bine, unul dintre motive este reprezentat de daunele pentru mediul inconjurator pe care le provoaca defrisarea padurilor.

In plus, un brad natural este folosit foarte putin timp, pentru ca la cateva zile, cel mult o saptamana dupa ce este impodobit, incep sa se scuture acele sale, iar apoi decoratiunile sunt luate de pe brad, iar bradul este aruncat.

Brazii artificiali

In ceea ce priveste brazii artificiali, acestia au crescut foarte mult in popularitate in ultimii ani, iar aici exista o multime de motive datorita carora oamenii au ales sa isi indrepte atentia spre acesti brazi.

In primul rand, impodobirea brazilor artificiali nu este deloc daunatoare pentru mediul inconjurator, in conditiile in care nu trebuie taiati copaci din padure. Deci, acesta este un mare avantaj pe care brazii artificiali ii au in fata celor naturali.

Apoi, trebuie sa readucem in discutie faptul ca brazii naturali se scutura de ace. Ei bine, brazii artificiali nu se scutura de ace (pentru ca nu au), deci nu lasa mizerie in urma lor, iar acesta este un alt motiv pentru a alege un brad artificial de Craciun.

De-asemenea, brazii natuali vor fi aruncati dupa cateva zile, pe cand cei artificiali pot fi folositi foarte multi ani, daca sunt bine pastrati.

Deci, exista o multime de argumente care va pot determina ca atunci cand aveti nevoie de un brad de Craciun, sa va indreptati atentia spre un brad artificial.

De unde cumparati bradul?

Aceasta este o intrebare interesanta. Bradul natural va fi cumparat din pietele special amenajate pentru comercializarea brazilor naturali, in timp ce brazii artificiali pot fi gasiti la diferite magazine din oras.

Cei care au nevoie de un brad artificial uimitor, isi pot indrepta atentia spre magazinele online de specialitate, care au sute de modele de brazi pe stoc, de diferite dimensiuni, astfel incat cu siguranta vor gasi un brad cu aspect natural sau un brad artificial care imita bradul acoperit de zapada, iar acestea sunt doar cateva exemple.

0 Shares
You May Also Like