De ce este recomandat sa mancam budinca de chia?

De ce este recomandat sa mancam budinca de chia?

0 Shares
0
0
0

Persoanele care pun pret pe alimentatie si isi doresc sa consume doar alimente si produse de cea mai buna calitate, cu siguranta sunt constiente de cat de important este sa includa semintele de chia in dieta lor.

De aceea, foarte multe persoane mananca budinca de seminte de chia, care in afara faptului ca este absolut delicioasa, vine si cu o serie de beneficii importante, despre care vom discuta in randurile urmatoare ale acestui articol.

Cititi pana la final, iar in cazul in care pana acum nu ati consumat budinca de seminte de chia, cu siguranta veti dori apoi sa includeti aceasta budinca in dieta.

  1. Semintele de chia pot reduce inflamatiile cronice

Inflamarea este raspunsul normal al organismului dumneavoastra la infectie sau vatamare. Pielea rosie si umflata este un exemplu tipic. Desi inflamatia ajuta corpul sa se vindece si sa combata bacteriile, virusurile si alti agenti infectiosi, uneori poate provoca daune.

Aceasta se aplica in principal inflamatiilor cronice, care sunt asociate cu un risc crescut de boli de inima si cancer. Inflamarea cronica nu are adesea semne vizibile, dar poate fi evaluata prin masurarea markerilor inflamatori din sangele dumneavoastra.

Diverse obiceiuri de viata nesanatoase cresc riscul de inflamatie cronica, inclusiv fumatul, lipsa exercitiilor fizice sau o dieta slaba. Pe de alta parte, anumite alimente sanatoase pot reduce nivelul sanguin al markerilor inflamatori.

Un studiu de 3 luni la 20 de persoane cu diabet a aratat ca consumul de 37 de grame de seminte de chia a redus zilnic markerul inflamator hs-CRP cu 40%.

  1. Semintele de chia sunt usor de incorporat in dieta

Semintele de chia sunt incredibil de usor de incorporat in dieta ta.

Semintele in sine au gust mai degraba bland, asa ca le puteti adauga la aproape orice. De asemenea, nu trebuie sa fie macinate ca semintele de in, ceea ce le face mult mai usor de preparat. Pot fi consumate crude, inmuiate in suc, adaugate in terci, se poate consuma de-asemenea budinca de seminte de chia; le puteti integra in smoothie-uri sau adaugate la produse coapte.

Datorita capacitatii lor de a absorbi atat apa, cat si grasimile, ele pot fi folosite pentru ingrosarea sosurilor si ca inlocuitori ai oualor in retete. De asemenea, pot fi amestecate cu apa si transformate intr-un gel. Adaugarea de seminte de chia la retete le va creste dramatic valoarea nutritiva.

  1. Continut bogat de antioxidanti

Antioxidantii protectori pentru sanatate gasiti in semintele de chia sunt cunoscuti pentru a apara impotriva stresului oxidativ. Acesta este in esenta un dezechilibru intre productia de radicali liberi care afecteaza celulele si capacitatea organismului de a contracara efectele lor daunatoare.

Aceasta protectie ajuta la combaterea imbatranirii si protejeaza creierul, deoarece stresul oxidativ este un factor cauzativ in boli precum Alzheimer si Parkinson.

  1. Sunt o sursa rara de acizi grasi omega-3.

Acizii grasi omega-3 sunt deosebit de importanti. Acestia au o gama larga de beneficii, de la combaterea depresiei, la imbunatatirea somnului, la reducerea riscului de boli de inima. Adevarul este ca nu exista foarte multe alimente care furnizeaza omega-3. Exista intr-adevar doar peste, nuci si seminte de in. Peste jumatate din grasimea semintelor de chia este omega-3, ceea ce o face o alegere excelenta pentru toate sanatatea legata de omega.

  1. Semintele de chia sunt bune pentru oase

Aceste seminte puternice impacheteaza mai multi nutrienti cheie legati de sanatatea oaselor, inclusiv calciu, magneziu, fosfor si mangan. Este combinatia acestor minerale, pe langa alte substante nutritive si activitate fizica regulata, care protejeaza densitatea osoasa. Continutul de calciu al semintelor de chia le face, de asemenea, o sursa buna a acestui mineral important pentru cei care trebuie sau prefera sa evite lactatele.

  1. Semintele de chia sunt pui pline de grasimi sanatoase pentru inima

Vorbind despre boli de inima, semintele de chia sunt bogate in acidul gras omega-3 pe baza de plante numit acid alfa-linolenic sau ALA, legat de antiinflamare si circulatie imbunatatita. Un studiu a descoperit ca consumul de 37 de grame de seminte de chia a redus zilnic un marker de sange pentru inflamatie cu 40%. Efectul antiinflamator sustine si sanatatea pielii si joaca un rol suplimentar in protejarea inimii.

0 Shares
You May Also Like