De ce este indicata utilizarea panourilor solare?

De ce este indicata utilizarea panourilor solare?

0 Shares
0
0
0

Pe masura ce costurile in ceea ce priveste energia regenerabila continua sa scada, din ce in ce mai multe gospodarii trec la surse de energie electrica regenerabila.

In randurile care urmeaza vom dezbate acest subiect, si veti descoperi cateva dintre cele mai importante avantaje pe care aceste panouri fotovoltaice si panouri solare termice le au de oferit.

  1. Ofera energie curata, regenerabila

Energia solara este o sursa de energie 100% curata, regenerabila. Acesta reduce dependenta de petrol, carbune si gaze naturale pentru productia de energie electrica.

Acesti combustibili fosili produc emisii nocive in timpul arderii, care afecteaza atat calitatea aerului, cat si calitatea apei si a solului, si sunt responsabili de incalzirea globala.

Se estimeaza ca intre 2000 si 2065, Pamantul va pierde mai multe specii de plante si animale la disparitie decat in ​​65 de milioane de ani precedenti. Aceasta este o statistica uluitoare si una determinata in mod semnificativ de efectele gazelor cu efect de sera din combustibilii fosili.

In schimb, energia solara nu produce poluare. Puterea abundenta a soarelui ofera o sursa nelimitata de energie care nu dezbraca peisajul si nu dauneaza stratului de ozon.

Sistemele de energie solara rezidentiala reprezinta o investitie in viitorul planetei, conservand surse de energie neregenerabile si protejand mediul inconjurator.

  1. Puteti economisi pe factura curenta de utilitate

Daca va confruntati cu cresterea cheltuielilor de energie pentru locuinte, panourile solare pentru acasa va pot compensa costurile. Economiile se pot acumula chiar si in zilele innorate, deoarece soarele emite energie prin cer senin si tulbure.

Panourile solare fotovoltaice dar si panourile solare termice ofera eficienta si economii pe tot parcursul anului, chiar si in clime mai reci si tulbure.

In functie de dimensiunea, eficienta si orientarea lor in raport cu soarele, unele panouri solare genereaza de fapt mai multa energie electrica decat consuma casa dvs. Aceasta ar putea reduce factura electrica lunara la zero.

In unele zone, este posibil sa beneficiati de un rabat daca sistemul dvs. de energie solara rezidentiala produce exces de electricitate. Verificati cu recomandarile din domeniul energiei solare din zona dvs.

  1. Costurile au scazut

Costurile de achizitie a panourilor solare a scazut dramatic in ultimii ani, scazand cu peste 70% in doar ultimul deceniu. Veti economisi bani si la intretinere, deoarece nu exista piese mobile care sa se descompuna.

In plus, costurile bateriilor solare pentru casa au scazut substantial. Costul nivelat de energie electrica (LCOE) pentru bateriile cu litiu-ion a scazut cu 35% pana la 187 dolari pe megavat-ora incepand cu prima jumatate a anului 2018, potrivit companiei de cercetare BloombergNEF (BNEF).

  1. Panourile solare fotovoltaice necesita putin intretinere

Costurile de operare pentru panourile solare fotovoltaice sunt minime, chiar si in comparatie cu alte surse de energie curata. Acest lucru se datoreaza in mare masura faptului ca panourile solare au nevoie de o intretinere redusa, chiar si pe termen lung.

Deoarece in esenta nu exista piese mobile, nu este nimic de rupt si nu este nevoie de o lubrifiere obisnuita pentru a mentine lucrurile in functiune. Ele continua sa lucreze singure.

Panourile solare fotovoltaice continua sa alimenteze aproape fiecare satelit care functioneaza in spatiu astazi, demonstrandu-si viata lunga si fiabilitatea.

  1. Sistemele solare fotovoltaice pot fi personalizate

Oricare ar fi nevoile dvs. de energie, panourile solare pot fi configurate pentru a le satisface. De la un hotel si pana la o pensiune sau la o casa la moda cu doua dormitoare, puteti proiecta sistemul exact de care aveti nevoie pentru a genera energia pe care intentionati sa o utilizati. Panourile solare fotovoltaice asigura o energie curata, regenerabila.

  1. Energia solara fotovoltaica este linistita si discreta

Nu va trebui sa va faceti griji ca sunetele energiei solare va vor distrage atentia in timp ce va aflati in interiorul casei sau in curtea dvs., asa cum ati face cu unele generatoare traditionale sau chiar alternative de energie curata. Spre deosebire de unele sisteme de furnizare de energie, energia solara fotovoltaica este complet linistita si nu intra in activitatile dvs. zilnice.

In acelasi mod, panourile solare fotovoltaice sunt discrete din punct de vedere vizual. Cei mai multi dintre proprietarii de case aleg sa instaleze panouri fotovoltaice pe un acoperis unde nu sunt neaparat vizibile de la nivelul solului, profitand de spatiul altfel neutilizat si elibereaza restul proprietatii pentru placere.

Chiar si instalarea panourilor solare fotovoltaice se face simplu si discret, fara a fi necesare intreruperi in casa sau stilul de viata in timp ce se realizeaza instalarea panourilor.

  1. Recuperarea investitiei

Cel mai probabil va ganditi ca este costisitor pentru dvs. sa suportati din propriul buzunar achizitionarea si instalarea panourilor fotovoltaice sau a panourilor solare termice.

Luand insa in considerare faptul ca veti avea energie elctrica datorita faptului ca acestea convertesc energia solara in electricitate; si datorita faptului ca panourile termice va ofera apa calda si caldura transformand energia solara in energie termica, este indicat sa optati pentru panouri solare.

Nu va fi nevoie de mult timp de asteptare pana la amortizarea investitiei, iar apoi veti fi pe plus, pentru ca nu va mai trebui sa suportati costuri in ceea ce priveste consumul de energie electrica sau termica.

0 Shares
You May Also Like