Daca vrei cea mai buna pizza din Bucuresti iti recomandam pizza sector 3. In continuare iti oferim o reteta de pizza delicioasa la tava.
De ce ai nevoie?
Ingrediente
- 1 aluat de pizza, tinut la temperatura camerei 1 ora
- 1 pana la 2 lingurite de ulei normal sau ulei de masline
- 1/2 pana la 1 lingura de sos de sos de pizza
- 1 la 2 cesti de branza maruntita, cum ar fi mozzarella
- 1 pana la 2 cesti de topping cum ar fi ceapa taiata, ardei mari, carnati gatiti sau orice alte toppinguri preferate
Echipament
- Tavita de 10- pana la 12-inch cu capac – fonta, otel inoxidabil sau chiar o tava speciala pentru pizza
- Spatula plata
- Cuptor
Instructiuni
Pregatiti toppingurile. Sosul, branza maruntita si alte topping-uri sunt gata de plecare. Gatiti topping-urile brute pe care doriti sa le preparati inainte de asamblarea pizzei. Asigurati-va ca toate topping-urile sunt la indemana pentru momentul in care va apucati de gatit.
Rulati aluatul de pizza. Impartiti aluatul pe jumatate. Intindeti usor aluatul intr-o forma de dimensiuni mai mici decat cele ale tavitei despre care am vorbit anterior.
Incalziti tigaia. Se pune tigaia la caldura medie si se adauga o lingurita sau doua de ulei. Vreti doar ulei suficient pentru a sterge fundul tavii. Incalziti pana cand uleiul se stinge.
Gatiti pizza timp de 1 minut. Transferati totul in cuptorul incins. Gatiti pana cand vedeti bule mari care se formeaza pe partea de sus, iar partea inferioara prezinta pete aurii, pentru aproximativ 1 minut. Puteti sparge bulele cu marginea spatulei – sau le puteti lasa! Se vor transforma in bucati crocante odata ce pizza se raceste.
Scoateti blatul si adaugati toppinguri. Utilizati o spatula plata pentru a rasturna aluatul de pizza. Urmeaza imediat sa adaugati cateva linguri de sos, o cantitate generoasa de branza si alte toppinguri.
Acoperiti si reduceti caldura pana la mediu. Aceasta ajuta la topirea branzei si impiedica arderea fundului de pizza.
Gatiti pizza inca 4 pana la 5 minute. Dupa 4 minute, priviti sub capac si vedeti daca branza se topeste. Acoperiti si continuati sa gatiti daca este necesar; reglati caldura dupa cum este necesar pentru a va asigura ca fundul ajunge auriu-maroniu, dar nu se arde. Pizza este pregatita de indata ce branza s-a topit dupa preferintele dvs.
Transferati pe o placa de taiat si bucurati-va! Transferati pizza pe o placa de taiat cu spatula si lasati-o sa se raceasca putin inainte de feliere si servire. Intre timp, incepeti sa gatiti alta pizza cu aluatul, sosul si topping-ul ramas.
Pentru pizza mai crocanta: Daca doriti un blat mai crocant, auriu, lasati blatul pentru un minut sau doua la sfarsitul gatitului, pana cand aluatul incepe sa dezvolte pete prajite.
Nu este deloc greu sa faceti o pizza si tot ce va trebuie este putina indemanare si mai multa rabdare. Va recomandam sa va ocupati pe cat posibil de pizza astfel incat aceasta sa iasa cat mai buna. Cu siguranta daca se raceste o veti putea manca si ca gustare sau pur si simplu o puteti reincalzi.