Cum să îți amenajezi o mică grădină dacă locuiești la casă

Cum să îți amenajezi o mică grădină dacă locuiești la casă

0 Shares
0
0
0

În ultimii ani tot mai mulți oameni aleg să se mute în mediul rural datorită liniștii și lipsei poluării. Dacă locuiești la casă te afli printre cei privilegiați deoarece pe lângă liniște, aer curat și lipsa traficului, îți poți înființa o mică grădină care îți va oferi legume și fructe proaspete pentru tine și familia ta. Mai jos vei găsi o listă cu 4 lucruri de care ai nevoie pentru a-ți înființa o mică grădină în curtea casei tale.

Iată cele 4 lucruri de care ai nevoie pentru a putea înființa o grădină în curtea casei tale!

 

  1.     Sol fertil

Un sol fertil va ajuta plantele și pomii pe care îi vei planta să se dezvolte armonios și natural. Dacă însă nu ai parte de un sol fertil și dorești unul, este indicat să folosești îngrășământ bio în detrimentul celui chimic. Astfel, folosind îngrășământ bio legumele tale vor fi sănătoase și vor avea un gust cu totul deosebit.

  1.     Sistem de irigații

Pentru a pune la punct un sistem de irigații eficient trebuie să ai câteva cunoștințe legate de domeniul instalațiilor sanitare. Chiar și dacă nu deții cunoștințe în acest domeniu poți apela la serviciile unei firme specializate sau poți învăța chiar tu cum să pui la punct un sistem de irigații. Poți economisi la factura de apă curentă construind o fântână, iar pentru a extrage apa, o pompă pentru apă murdară cu tocător de pe atomico.ro este dispozitivul de care sistemul tău de irigații are nevoie. Deoarece apa dintr-o fântână proaspăt construită poate conține impurități care vor dăuna plantelor tale, este indicată folosirea unei astfel de pompe pentru a-ți proteja cultura de eventuale pagube.

  1.     Solar

Un solar pentru plantarea legumelor este ideal deoarece vei putea avea legume proaspete pe tot parcursul anului. Construcția unui solar necesită geamuri din plexiglass, structură metalică care poate fi îmbinată cu ajutorul șuruburilor și de asemenea un sistem de încălzire pentru perioada iernii. În funcție de dimensiunile pe care vrei să le aibă solarul tău, costul unei astfel de construcții poate varia. Nu uita și de uneltele de care vei avea nevoie pentru a putea construi această structură. Va trebuie să ai în trusă ferăstrău electric, bormașină și clește pentru tăierea sârmelor. Dacă nu deții aceste unelte, le poți închiria de la un magazin de bricolaj. 

  1.     Timp și dedicare

Înființarea și îngrijirea unei grădini necesită timp și dedicare. Trebuie să-ți dedici o bună parte din timpul tău liber acestui hobby pentru a avea parte de rezultatele dorite și de legume gustoase. Dar odată începută această activitate și descoperind beneficiile pe care ți le aduce, nu-ți vei mai dori să renunți și vei sta mai mereu în grădina ta și având grijă de ea.

O casă în mediul rural este un privilegiu de care trebuie să profiți la maxim. Vei avea parte de liniște, aer curat și posibilitatea de a-ți cultiva singur fructele și legumele de care tu și familia ta aveți nevoie pentru o alimentație și o viață sănătoasă.

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like