Telefonul poate activa o serie de aplicatii utile in anumite momente, dar inutile in multe altele. Acestea ar trebui dezactivate in momentul in care nu le folosesti pentru ca altfel exista posibilitatea de a goli bateria inutil.
Ar trebui sa dezactivati WLAN, Bluetooth, GPS, transmisia de date mobile si toate celelalte servicii de transmitere si primire a datelor. Pe termen lung, puteti descarca un asa-zis manager de profil. Aplicatiile de genul „ llama ” recunosc cand sunteti acasa, de exemplu, si vor porni functia WLAN doar acolo.
Puteti alege, de asemenea, sa fie activat Wi-Fi in regim de asteptare. Aceasta caracteristica este foarte ascunsa in meniul telefonului si destul de greu de gasit. Parcurgeti meniul Setari si ajungeti la Wireless si retele. Acolo, selectati „WLAN” si apasati butonul din mijloc. Acest lucru va va duce la setari avansate, unde puteti personaliza politica de oprire a conexiunilor Wi-Fi.
Utilizatorii de smartphone-uri cu Android 4.4 Kitkat pot comuta la modul de localizare care economiseste bateria in loc sa utilizeze GPS. Puteti activa noul mod in „Setari” – „Utilizator” – „Locatie”.
Smartphone-urile moderne au un mod de economisire a energiei. Nu ezitati sa il folositi. Printre altele, puteti determina la ce procent al bateriei, telefonul va intra in modul de economisire a bateriei.
Dezactivati feedback-ul haptic. Cand sunt atinse, unele smartphone-uri suna sau vibreaza. Aceasta caracteristica consuma bateria. Dezactivati functia intrand in „Setari” – „Sunete”.
Indiferent daca utilizati un iPhone, un smartphone Android sau Windows Phone, puteti face multe pentru performanta bateriei din telefon. Pentru ca aproape toate smartphone-urile functioneaza cu o baterie cu litiu-ion cele mai multe sfaturi se refera la acest tip de baterie. Este de asemenea important de mentionat ca o baterie originala este mai buna decat una doar compatibila deci daca aveti nevoie de o baterie Huawei atunci cumparati una originala cu garantia producatorului.
Evitati temperaturile extreme. Mai ales caldura face o baterie dificil de gestionat. Cu cat bateria este mai fierbinte si mai plina, cu atat mai repede se va defecta. Prin urmare, nu va lasati niciodata smartphone-ul in soare.
Bateriile reincarcabile Li-ion se uzeaza prin incarcare si in timp vor avea o capacitate mai mica. Cand bateria este complet incarcata, deconectati-o de la retea cat mai curand posibil. Dispozitivele moderne chiar intrerup sistemul de incarcare automat.
Chiar si descarcarea completa poate deteriora bateriile. Prin urmare, nu lasati bateria sa se goleasca complet si conectati smartphone-ul la un incarcator ori de cate ori este nevoie.
In general, nu este recomandata incarcarea bateriei de la 0 la 100 la suta. Este mai bine sa pastrati bateria la un nivel mediu de incarcare. Incarcarea smartphone-ului peste noapte nu este, din pacate, o idee buna, in ciuda comoditatii. Incarcati-va telefonul peste zi.
Daca bateria este complet deteriorata, nu o aruncati cu deseurile menajere. Bateriile contin metale valoroase care pot fi reciclate. Comerciantii au o obligatie de preluare a bateriilor achizitionate de la ei. Exista, de asemenea, mai multe puncte de colectare pentru toate bateriile.