Cu ce probleme vine batranetea?

0 Shares
0
0
0

Batranetea este o perioada a vietii, in care cei norocosi sunt sanatosi tun, si isi petrec ultima perioada a vietii alaturi de familie, in propria locuinta, unde totul este perfect.

Exista si oameni ajunsi in aceasta etapa a vietii, care nu mai au familie, iar astfel ca pentru ei batranetea este o adevarata povara. De multe ori, cei batrani aleg sa isi petreaca batranetea in singuratate, in timp ce alti seniori aleg sa isi petreaca ultima perioada a vietii intr-un azil batrani Senior Center.

Intr-un asemenea azil ajung de multe ori si seniorii care se confrunta cu diferite probleme de sanatate pe care aceasta perioada a vietii le aduce. Vom aborda acest subiect in urmatoarele randuri ale acestui articol.

Adesea trecuta cu vederea, sanatatea orala este una dintre cele mai importante probleme pentru persoanele in varsta. Divizia de Sanatate orala CDC a constatat ca aproximativ 25 la suta dintre adulti in varsta de peste 65 de ani nu mai au dintii lor naturali.

Probleme precum cariile si cariile dintilor pot duce la dificultati in mentinerea unei diete sanatoase, stima de sine scazuta si alte conditii de sanatate.

Problemele de sanatate orala asociate cu adultii in varsta sunt gura uscata, boala gingiilor si cancerul bucal. Aceste afectiuni ar putea fi gestionate sau prevenite prin efectuarea de controale dentare periodice.

Cu toate acestea, ingrijirea stomatologica poate avea acces dificil pentru persoanele in varsta din cauza pierderii asigurarii stomatologice dupa pensionare sau dezavantaje economice.

Asadar, sanatatea orala este o mare problema pentru persoanele varstnice care locuiesc singure. Din fericire insa, cei care aleg sa isi traiasca restul zilelor intr-un azil batrani Senior Center, au parte de cele mai bune conditii, dar si de indrumare pentru ca sanatatea orala sa nu mai reprezinte o problema pentru ele.

Abuz de substante

Abuzul de substante, de obicei legat de alcool sau droguri, este mai raspandit in randul persoanelor in varsta. Potrivit mai multor cercetari realizate in toate colturile lumii, numarul adultilor in varsta cu probleme de consum de substante este de asteptat sa se dubleze pana la cinci milioane pana in 2020.

Deoarece multi nu asociaza abuzul de substante cu persoanele in varsta, este adesea trecut cu vederea si ratat in controalele medicale. In plus, adultilor in varsta li se recomanda deseori mai multe retete pentru a fi utilizate pe termen lung.

Toate cercetarile realizate in ultimul timp constata ca abuzul de substante de obicei, rezultate de la cineva care sufera deficite mentale sau de a lua medicamente alt pacient din cauza incapacitatii lor de a plati pentru propria lor.

Ei bine, seniorii care isi petrec ultima perioada a vietii in azile de batrani, cu siguranta nu vor mai avea posibilitatea de a se confrunta cu abuzul de substante.

De ce? Pentru ca la azil nu vor consuma alcool sau droguri, in timp ce medicamentele le vor fi administrate de catre personalul azilului, in functie de recomandarile medicale.

Deci, pe scurt se poate spune ca seniorii de la azilele de batrani, nu vor mai avea parte de astfel de abuzuri, ceea ce este grozav pentru sanatatea lor.

Constipatia

Incontinenta si constipatia sunt frecvente cu imbatranirea si pot afecta calitatea vietii adultilor in varsta.

In plus fata de modificarile legate de varsta, acestea pot fi un efect secundar al problemelor anterioare mentionate mai sus, cum ar fi faptul ca nu consuma o dieta bine echilibrata si sufera de afectiuni cronice de sanatate.

Specialistii le recomanda seniorilor mentinerea unei greutati sanatoase, o alimentatie sanatoasa si care si sa faca exercitii fizice in mod regulat , pentru a evita aceste probleme de sanatate in varsta. Exista adesea tratamente medicale eficiente, iar adultii in varsta nu ar trebui sa fie jenat sa discute cu medicii lor.

Cu siguranta insa, seniorii care ajung sa traiasca intr-un azil de batrani, vor fi supravegheati, vor avea parte de cea mai buna si cea mai sanatoasa mancare, dar si de cele mai bune conditii de trai, astfel incat viata lor sa fie una lipsita de griji si de probleme de sanatate.

Tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de firesc ca seniorii sa isi doreasca sa traiasca intr-un azil de batrani.

Problemele mintale.

Dementa este o alta afectiune care afecteaza oamenii batrani. Depresia reprezinta o alta afectiune cu care se pot confrunta seniorii. Promovarea unui stil de viata sanatos, imbunatatirea conditiilor de viata si sprijinul celor de la azi, ii pot ajuta pe seniori sa aiba parte de zile frumoase si senine.

Ei bine, se poate observa foarte clar faptul ca batranetea este o perioada a vietii care in cele ma multe cazuri vine cu tot felul de probleme. Cei care ajung in aceasta etapa a vietii, pentru a scapa de singuratate, de preferat ar fi sa se cazeze intr-un azil de batran, pentru a avea o batranete lipsita de griji.

0 Shares
You May Also Like