Cele mai bune aplicatii pentru persoanele creative

Cele mai bune aplicatii pentru persoanele creative

0 Shares
0
0
0

Gata cu hartie de desen daca ai un smartphone sau o tableta. Tot ce aveti nevoie este o aplicatie de desen si veti putea crea lucrari de arta asa cum doriti. Iata selectia noastra, cu alternative pe Android. Multi artisti abandoneaza acum hartia pentru schitele lor, preferand un smartphone sau o tableta.

Daca putem cita desigur iPad Pro, care a devenit instrumentul de referinta pentru multi designeri profesionisti, exista si alte modele interesante, precum gama Galaxy Note pe Android, Galaxy Tabs, sau orice dispozitiv asociat cu un stylus. – desi precizia poate fi mai mica.

Asadar, iata o selectie a celor mai bune aplicatii de desen pentru Android si iOS. In cazul in care iti strici din greseala ecranul, fa o vizita la inlocuire display Huawei.

PROCREATE: DOVENDILE PE IOS

Cum sa nu incepi aceasta selectie cu cea mai cunoscuta aplicatie din domeniu? Daca ar trebui sa alegeti doar unul, evident ar fi Procreate, din pacate exclusiv pentru iOS. Va permite sa creati desene pe suprafete foarte mari (pana la 16.000 x 4000 pixeli), ofera un numar foarte mare de pensule si creioane, un sistem de straturi la fel de complet ca cel al Photoshop, precum si un foarte apreciat numit ColorDrop care permite colorarea un desen foarte repede.

De asemenea, Procreate va permite sa creati GIF-uri animate sau sa creati un videoclip time-lapse al procesului de creare a unui desen.

ADOBE PHOTOSHOP SKETCH: SURE VALUE

Photoshop, Lightroom, Illustrator, Premiere Pro. Cu siguranta ati auzit deja numele unuia dintre aceste software, sau chiar ati folosit deja unul atat de mult Adobe a devenit o referinta de-a lungul anilor pe computer, precum si pentru retusarea foto doar pentru video editare. Si bineinteles, compania San José nu a ratat turnul mobil oferind cateva dintre programele sale pe smartphone-urile si tabletele noastre.

Daca sunteti in cautarea unei aplicatii de desen gratuit, atunci puteti apela la Adobe Photoshop Sketch, disponibil pe Android si iOS. Foarte usor de invatat, iti va permite sa faci cu usurinta schite sau desene, intotdeauna cu multe pensule si un sistem avansat de straturi.

Pentru cei care sunt deja obisnuiti sa lucreze cu instrumentele Adobe, nu veti fi dezorientati si veti gasi, optional, Adobe Stock pentru a cauta imagini intr-o baza de date, sau Creative Cloud pentru a accesa toate resursele voastre de la distanta.

MEDIBANG PAINT: PENTRU A INCEPE IN BD

De asemenea, MediBang Paint, disponibil gratuit pe iPad si Android, nu este perfect, dar poate fi un prim pas bun in lumea benzilor desenate.

Proiectata pentru a fi functionala pe ecranul mic al smartphone-urilor noastre, aplicatia afiseaza o interfata intuitiva si un numar mare de resurse, pana la pobenzi desenate, efecte pentru onomatopee etc. In plus, exista un instrument pentru a separa cu usurinta foaia in diferite chenare. Mai mult, MediBang ofera alte resurse decat fonturi si pensule, cum ar fi fundaluri sau vehicule, de exemplu.

Desigur, aceste aplicatii nu vor face toata munca pe cont propriu. Pentru a obtine un rezultat interesant, va trebui sa exersati si de ce sa nu folositi aplicatii care va vor ajuta sa invatati sa desenati corect.

0 Shares
You May Also Like