In momentul in care detii un site, este evident faptul ca iti doresti ca acesta sa aiba un trafic cat mai mare, pentru ca acest lucru te poate ajuta foarte mult.
Daca de exemplu, detii un site pentru firma ta, atunci site-ul firmei trebuie sa aiba un trafic cat se poate de mare, pentru ca de pe site, oamenii vor putea sa devina clienti ai firmei tale.
In situatia in care insa, nu esti multumit de traficul site-ului tau, atunci cu siguranta trebuie sa faci ceva in aceasta privinta, si trebuie sa gasesti cea mai buna solutie pentru ca traficul de pe site sa creasca foarte mult.
Ideal ar fi sa apelezi la serviciile unei agentii de optimizare seo, care va veni cu o strategie optimizare seo foarte bine pusa la punct, va veni cu tot felul de trucuri, si cu o tehnica de optimizare seo, pentru ca site-ul tau sa aiba un trafic din ce in ce mai mare.
Ei bine, in momentul in care specialistii vor incepe procesul de optimizare seo, ar trebui sa tina cont de partea tehnica, care se refera la indexarea in Google, la crawling, la harta site-ului dar si la eliminarea erorilor.
Atunci cand specialistii se vor apuca de munca, pentru ca site-ul tau sa fie cat mai bine indexat in motoarele de cautare, site-ul va trebui sa aiba deja un fisier de tipu robots.txt, care sa le ofere posibilitatea robotilor Google sa iti acceseze site-ul.
Dupa realizarae acelui fisier, va trebui sa il urci direct pe site, dupa care urmatorul pas consta in dezvoltarea unui fisier de tip sitemap HTML si XML.
Dupa aceea, specialistii in optimizarea seo vor trebui sa urce si acest fisier pe site, pentru ca acest fisier are rolul de a le arata robotilor Google faptul ca site-ul tau este structurat in mod corespunzator.
Odata ce au rezolvat si aceasta problema, specialistii vor trebui sa se asigure de faptul ca site-ul tau nu are probleme cu indexarea, dar trebuie sa se asigure si de faptul ca problemele de crawling sunt inexistente.
Pentru asta, va trebui intrat in Search Console, iar la tabul Crawling se va putea observa daca sunt probleme cu accesarea site-uli de catre robotii Google.
Apoi, va trebui ca specialistii sa intre in tabul de indexare, pentru a verifica daca indexarea este in regula, sau daca sunt diferite probleme. Tot aici vor putea fi urcate si sitemap-urile.
Mai apoi, urmatorul pas pe care il vor avea de efectuat specialistii, va fi acela de a se asigura ca site-ul are un design placut, dar si ca functioneaza foarte bine de pe orice dispozitiv ar fi accesat.
Mai mult decat atat, va mai trebui ca si viteza de rulare a site-ului sa fie imbunatatita, iar pentru asta se poate accesa Google Page Insighits, si se va putea vedea viteza cu care ruleaza site-ul pentru toate dispozitivele.
Daca site-ul ruleaza greu, trebuie mentionat faptul ca se poate ca aceasta problema sa fie cauzata de imaginile mari de pe site.