Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti duci copilul la casting?

Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti duci copilul la casting?

In cazul in care ti se pare ca ai copilul frumusel, iar de aceiasi parere sunt si cei din jur, cu siguranta te poti gandi sa il duci la un casting copii. Cu siguranta ti-ar face o deosebita placere sa il vezi la TV sau pe diferite panouri stradale din centrul orasului.

Cu siguranta insa, nu esti singurul parinte care se gandeste la acest lucru, si care spera ca atunci cand isi inscrie prichindelul la un casting copii, acesta va trece proba castingului, si va fi acceptat. Foarte multi parinti isi inscriu copiii la castinguri, asa ca trebuie sa cunosti cateva detalii, inainte de a face acest lucru.

Sa nu uiti de faptu ca reclamele sunt pentru toti copiii!

In cazul in care prichindelul tau este extrovertit si ii place sa fie cat mai mult timp in centrul atentiei, atunci sa joace in reclame, cu siguranta este o indeletnicire cu adevarat potrivita pentru el. In plus, datorita reclamei respective va castiga o suma de bani care care cu siguranta va fi mare.

Este necesar sa stii insa ca nu doar copiii care precum in revista, sunt doriti in reclame. Dimpotriva chia, exista situatii in care agentii au nevoie de fete care sa nu poata fi incadrate intr-un anumit tipar. Mai pe intelesul tuturor, agentii au nevoie de figuri comune, in care sa se regaseasca cat mai multi copii.

Ai grija ce semnezi!

In momentul in care in calitate de parinte semnezi un contract in numele copilului tau, citeste cu o foarte mare atentie contractul. Este foarte important ca reclama sau filmul sa nu puna copilul intr-o lumina defaimatoare. Acesta trebuie sa fie imbracat adecvat pentru varsta lui, trebuie de-asemenea sa vorbeasca adecvat pentru varsta lui.

Un alt aspect important este acela ca numarul orelor in care cel mic poate fi solicitat, este limitat prin lege, in functie de varsta sa. Un alt detaliu de luat in considerare, face referire la drepturile de imagine.

Nu le ceda pe o perioada nedeterminata, pentru ca in cazul in care atunci cand va creste, copilul sa aiba posibilitatea de a alege daca isi mai doreste ca numele lui sa fie asociat cu feclama sau filmul respectiv. Poate, din cauza reclamei nu va putea primi un job bun, si va dori ca numele lui sa nu mai fie asociat cu reclama sau filmul.

Nu oferi bani sau alte cadouri!

Sa stii ca o agentie serioasa de casting nu cere taxe pentru realizarea fotografiilor cu copilul tau. Ba chiar mai mult, copilul este acela care, in cazul in care a luat o proba la casting, are de primit niste bani. O agentie de casting credibila in maximum doua-trei saptamani de la proba te va contacta, pentru a-ti aduce la cunostinta daca micutul tau a fost sau nu selectat.

Nu face promisiuni la telefon

Cel mai simplu este sa inscri copilul in bazele de date ale agentiilor de casting. Daca agentul iti va comunica despre reclama ca va fi filmata in aceiasi luna in care va fi difuzata la televizor sau in alte medii, atunci cel mai probabil este o pacaleala. Toate reclamele sunt filmate cu mult timp inainte sa ajunga pe piata.

Sa nu trimiti poze din prima

In cazul in care agentia de casting solicita trimiterea pozelor cu copilul, iar apoi te anunta ca te vor contacta cand vor aparea noi proiecte, ceva nu este curat la mijloc. Specialistii in casting si agentii cheama de fiecare data copiii la proba video si fac fotografii. Acestia, nu dau un raspuns doar cand le trimiteti poze cu copilul.

Ei vor tine cont nu doar de aspectul fizic, ci si de mimica, postura, voce, atitudine, sau alti factori, care nu pot fi observati in poza.

Nu dati curs invitatiilor de pe strada

Cu siguranta nici o agentie de modeling care se respecta, nu recruteaza modele de pe strada. O agentie renumita are propriul site, iar in calitate de parinte, vei putea accesa site-ul agentiei pentru a-ti inscrie copilul la casting.

Nu lasa copilul singur la filmari

Este foarte important sa nu iti lasi copilul singur la filmari. Verifica in contract daca exista clauza ca un parinte sa insoteasca copilul la filmari. Daca nu exista clauza, nu semnati contractul.

Nu luati personal respingerea!

Cu siguranta la un cating copii, participa multi copii de varsta apropiata cu copilul dvs. Exista posibilitatea ca micutul dvs. sa nu fie acceptat, insa nu inseamna ca este ceva in neregula cu el. Poate regizorii au mai multe preferinte, sau gasesc copii mai potriviti pentru anumite roluri, insa cu siguranta copilul dvs. ramane minunat, iar sanse se vor mai ivi.

Acestea sunt cateva detalii foarte importante demne de luat in calcul, in cazul in care doriti sa va inscrieti copilul la un casting copii, pentru a juca in filme sau chiar in reclame.

Exit mobile version