Ce este un medic dentist?

0 Shares
0
0
0

Dentistii diagnostica si trateaza problemele cu dintii si tesuturile din gura, impreuna cu oferirea de sfaturi si administrarea de ingrijire pentru a ajuta la prevenirea problemelor viitoare. Acestea ofera instructiuni despre dieta, periaj, ata, utilizarea de fluor si alte aspecte ale ingrijirii stomatologice.

Acestia indeparteaza cariile dentare, umplu cavitatile, examineaza razele x, plaseaza etansanti de protectie din plastic pe dintii copiilor, indreapta dintii si repara dintii fracturati.

De asemenea, efectueaza interventii chirurgicale corective pe gingii si oase de sustinere pentru tratarea bolilor gingivale. Dentistii extrag dintii si fac modele si masuratori pentru proteze dentare care sa inlocuiasca dintii lipsa. De asemenea, administreaza anestezice si scriu retete pentru antibiotice si alte medicamente.

Dentistii folosesc o varietate de echipamente, inclusiv masini cu raze X, burghie, oglinzi bucale, sonde, forceps, perii si scalpele. De asemenea, pot fi utilizate lasere, scanere digitale si alte tehnologii informatice. Dentistii poarta masti, manusi si ochelari de siguranta pentru a se proteja pe ei insisi si pacientii lor de boli infectioase.

Majoritatea stomatologilor sunt medici generalisti, care se ocupa de o varietate de nevoi dentare. Alti medici stomatologi practica in oricare dintre cele noua domenii de specialitate. Ortodontistii, cel mai mare grup de specialisti, indreapta dintii prin aplicarea presiunii pe dinti cu ajutorul unor bretele sau a altor aparate.

Urmatorul grup cel mai mare, chirurgii orali si maxilo-faciali, opereaza pe gura, maxilare, dinti, gingii, gat si cap.

  • Restul poate fi specializat ca stomatolog pentru copii (cu accent pe stomatologie pentru copii si pacienti cu nevoi speciale);
  • parodontisti (tratarea gingiilor si a oaselor care sustin dintii);
  • protodontisti (inlocuirea dintilor lipsa cu articole permanente, cum ar fi coroane si punti sau cu accesorii amovibile, cum ar fi proteze dentare);
  • endodonti (efectuarea terapiei canalului radicular); patologi orali (diagnosticarea bolilor orale);
  • radiologi orali si maxilo-faciali (diagnosticarea bolilor la nivelul capului si gatului prin utilizarea tehnologiilor imagistice);
  • sau specialisti in domeniul sanatatii publice dentare (promovarea unei sanatati dentare bune si prevenirea bolilor dentare in cadrul comunitatii).

Asadar, indiferent de ce problema aveti, trebuie doar sa ajungeti la locatie cabinet stomatologie Dr Aminov, pentru ca mai apoi problema dvs. dentara sa fie remediata.

Mediul de lucru

Majoritatea medicilor stomatologi sunt practicieni solo, ceea ce inseamna ca detin propriile afaceri si lucreaza singuri sau cu un personal mic. Unii medici stomatologi au parteneri, iar cativa lucreaza pentru alti stomatologi, in calitate de dentisti asociati.

Majoritatea medicilor stomatologi lucreaza 4 sau 5 zile pe saptamana pentru a satisface nevoile pacientilor lor. Numarul de ore lucrate variaza mult in randul medicilor stomatologi. Majoritatea stomatologilor cu norma intreaga lucreaza intre 35 si 40 de ore pe saptamana.

Cu toate acestea, altii, in special cei care incearca sa stabileasca o practica noua, lucreaza mai mult. De asemenea, stomatologii cu experienta lucreaza deseori mai putine ore. Este frecvent ca medicii stomatologi sa continue in practica part-time cu mult peste varsta obisnuita de pensionare.

Dentistii lucreaza de obicei in siguranta unui mediu de birou. Cu toate acestea, pot aparea leziuni legate de munca, cum ar fi cele rezultate din utilizarea instrumentelor de mana la efectuarea lucrarilor stomatologice la pacienti.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti despre dentisti si despre activitatea pe care acestia o desfasoara in cabinetul lor de stomatologie.

Atunci cand aveti nevoie de serviciile unui medic dentist, cu siguranta trebuie sa tineti cont de cateva detalii pentru a gasi cel mai bun medic dentist. In primul rand, este foarte important sa cautati informatii despre medicii dentisti din oras, iar apoi sa va indreptati atentia spre medicul care este cel mai des recomandat.

Daca 9 din 10 sau 10 din 10 persoane va recomanda o locatie cabinet stomatologie Dr Aminov, atunci cu siguranta acest medic stomatolog este foarte bun si foarte priceput in activitatea pe care o desfasoara, iar sansele de a fi multumiti de serviciile medicale oferite de catre acesta sunt foarte mari.

De-asemenea, pentru a fi siguri ca faceti alegerea cea mai buna, o alta idee inspirata ar fi aceea de a cauta informatii in mediul online. Veti putea citi astfel recenziile pacientilor care au trecut pragul cabinetului de stomatologie al renumitului Dr. Aminov, iar astfel veti vedea care este parerea fostilor pacienti in legatura cu serviciile medicale de care au beneficiat.

0 Shares
You May Also Like