Ce este terapia de masaj terapeutic?

0 Shares
0
0
0

Terapia de masaj terapeutic reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a va imbunatati calitatea vietii. Aceasta terapie diminueaza stresul, poate fi stimulanta sau linistitoare si ajuta la crearea echilibrului si armoniei interioare.

Daca pana acum suna interesant, tot ce aveti de facut este sa cautati Five, renumitul salon masaj terapeutic Bucuresti – Tehnici de Relaxare si Terapii, care este primul salon de acest gen care accepta plata si in criptomonede, precum Bitcoin, Litecoin, sau alte monede virtuale.

Terapia de masaj terapeutic este definita ca fiind mobilizarea tesuturilor moi (cum ar fi musculatura, fascia si lichidele corporale) pentru a restabili utilizarea sistemica si biomecanica / functionala normala.

Poate fi utilizat pentru a ajuta la tratamentul majoritatii problemelor musculo-scheletice si asociate, iar terapia regulata de masaj terapeutic are ca rezultat o imbunatatire a functionarii circulatorii, limfatice si neurologice.

Daca doriti sa va bucurati de una sau mai multe sedinte de masaj terapeutic la Five, acest salon masaj terapeutic Bucuresti – Tehnici de Relaxare si Terapii, acest salon va ofera posibilitatea de a plati in monede virtuale (este primul salon care accepta acest tip de plata din Romania). Alegand masajul terapeutic aici, veti avea parte de urmatoarele beneficii:

  1. Este relaxant

In momentul in care corpul este tensionat si stresat, produce niveluri nesanatoase ale binecunoscutului hormon de stres (cortizolul). Acest lucru poate contribui la cresterea in greutate, insomnie, probleme digestive si dureri de cap. Masajul terapeutic dupa cum arata cercetarile, a reusit sa contribuie la caderea cortizolului in organism.

  1. Reduce stresul

Nu doar terapia de masaj poate ajuta la ameliorarea stresului, dar sesiunile de masaj obisnuite pe o perioada indelungata de timp pot stimula nivelul de energie, pot reduce durerea; si pot stimula indivizii atat la nivel emotional, cat si la nivel fizic.

  1. Poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale

S-a constatat ca sesiunile de terapie de masaj regulata reduc nivelul tensiunii arteriale. De fapt, unele studii pe termen lung au aratat ca un program de masaj consecvent poate reduce atat tensiunea sistolica (numarul superior), cat si diastolicul (numarul mai mic).

Ba chiar mai mult, dupa cum spuneam, masajul terapeutic poate sa scada si nivelul de cortizol din corp. In plus, sedintele de masaj terapeutic pot scadea sursele declansatoare de anxietate si ostilitate, dar si sursele de depresie si tensiune.

Tensiunea redusa datorita terapiei de masaj terapeutic, scade considerabil riscul de aparitie a unor probleme precum atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienta renala sau diferite alte probleme de sanatate.

  1. Promoveaza relaxarea musculara – Scopul terapiei de masaj este de a viza sursa durerii organismuluiprin eliminarea muschilor tensionati, cresterea flexibilitatii si asigurarea relaxarii muschilor afectati, precum si a corpului in ansamblu.

De asemenea, terapia de masaj terapeutic promoveaza circulatia spre muschii afectati sau raniti, ceea ce duce la cresterea substantelor nutritive si a oxigenului tesuturilor deteriorate.

  1. Poate ajuta la imbunatatirea circulatiei

Cu siguranta niciodata trebuie sa fie subestimate beneficiile pe termen lung ale terapiei de masaj terapeutic, care favorizeaza imbunatatirea circulatiei datorita utilizarii presiunii hands-on. Aceasta presiune deplaseaza sangele prin zonele deteriorate si congestionate ale corpului.

Eliberarea de aceasta presiune, determina curgerea de sange nou in tesuturi.

  1. Poate ajuta la imbunatatirea posturii

Un numar din ce in ce mai mare se confrunta cu dureri de spate, cu dureri ale gatului si cu dureri ale muschilor, din mai multe cauze. Cu toate acestea, cea mai importanta cauza a acestei dureri rezulta din postura slaba.

Mai mult decat atat, o persoana supraponderala, care are o postura slaba si care efectueaza miscari repetitive sau excesive, se poate confrunta cu dureri ale zonelor mentionate anterior. Din fericire, terapia de masaj poate ajuta corpul sa revina la alinierea corecta.

Ba chiar mai mult, imbunatatirea posturii poate fi unul dintre cele mai benefice si relaxante aspecte ale masajului terapeutic. Masajul permite corpului sa se relaxeze si sa slabeasca muschii tensionati datorita sederii intr-o postura proasta.

  1. Poate ajuta la consolidarea sistemului imunitar al corpului

Sesiunile de masaj periodice ofera multe beneficii organismului uman. Este un lucru foarte cunoscut faptul ca oamenii care se confrunta cu un nivel ridicat de stres sunt mai vulnerabili la boli si rani, iar in momentul in care stresul este combinat cu tulburarile de somn si o alimentatie slaba, impactul este indreptat spre sistemul imunitar al organismului.

Capacitatea sa de a se proteja in mod natural impotriva infectiilor, agentilor patogeni si bacteriilor este mult redus. Unii s-ar putea intreba cum terapia de masaj este benefica pentru sistemul imunitar.

Studiile au indicat faptul ca sedintele de masaj obisnuite nu numai ca ajuta la reducerea stresului, dar pot stimula si capacitatea citotoxica a sistemului imunitar, si imbunatateste capacitatea organismului de a se hrani.

Acestea sunt asadar cateva dintre marile beneficii ale masajului terapeutic. Daca doriti sa le simtiti pe propria piele, cu siguranta trebuie sa va indreptati atentia spre Fivemassage, singurul salon care accepta plata in monede virtuale.

0 Shares
You May Also Like