Foarte multe persoane se confrunta cu diferite afectiuni ale inimii, si aleg sa se trateze in cadrul Cardio Clinic, iar aici includem si tineri dar si persoane varstnice. Multi dintre cei care se confrunta cu astfel de afectiuni, au diferite curiozitati si isi doresc sa afle cat mai multe informatii despre aceste afectiuni, asa ca in continuare vom prezenta cateva dintre aceste curiozitati. Haideti sa vedem despre ce este vorba.
Care este diferenta dintre boala cardiaca obstructiva si cea non-obstructiva?
Boala arteriala coronariana (denumita si boala coronariana sau boala cardiaca) este un termen folosit pentru a descrie ingustarea arterelor din interiorul inimii datorita acumularii placii, cunoscuta sub numele de ateroscleroza.
In cazul bolilor cardiace obstructive, acumularea placii in artere poate incetini sau opri fluxul de sange catre inima. Cu boala cardiaca nonobstructiva, numita boala microvasculara coronariana (MVD), exista leziuni vaselor de sange care se separa de arterele coronare mai mari.
Femeile dezvolta boala cardiaca nonobstructiva mai des decat barbatii si diagnosticarea acestei afectiuni poate fi o provocare, deoarece testele standard nu sunt concepute pentru a detecta aceasta boala microvasculara.
De ce afecteaza bolile renale cronice riscul de imbolnavire a inimii?
Boala cronica de rinichi poate duce la o serie de complicatii de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala, care pune pacientii la un risc semnificativ crescut de boli de inima. Boala cronica de rinichi este acum un factor de risc stabilit pentru bolile de inima si strategiile de prevenire pentru reducerea riscului cardiovascular sunt critice pentru pacientii cu aceasta afectiune.
Fibrilatia atriala creste riscul de accident vascular cerebral?
Da. Lasat netratat, AFb provoaca o crestere de cinci ori a riscului de accident vascular cerebral si dubleaza riscul de decese legate de inima. Cu toate acestea, tratamentul recomandat de catre specialistii de la Cardio Clinic si medicatia pot ajuta la reducerea semnificativa a riscului de complicatii.
Ce creste riscul de angina?
Un numar de factori pot creste riscul de durere in piept, numit angina, inclusiv consumul de tutun, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, colesterolul ridicat, supraponderabilitatea / obezitatea, stresul si lipsa de exercitii fizice. Varsta si istoricul familial pot, de asemenea, creste riscul de aparitie a anginei.
Cum imi pot reduce riscul de boli de inima?
Alegerea unui stil de viata sanatos este cheia reducerii riscului de imbolnavire a inimii. Mancand o dieta sanatoasa in inima si ramanand activa din punct de vedere fizic, puteti contribui la reducerea semnificativa a riscului de boli de inima.
Cunoscand numerele dvs. – indicele de masa corporala, tensiunea arteriala, colesterolul si zaharul din sange – si istoricul familiei este, de asemenea, important, astfel incat sa puteti aborda eventualele factori de risc pe care ii puteti avea pentru bolile de inima.
Cum pot preveni un accident vascular cerebral?
Adultii pot reduce riscul de accident vascular cerebral, mentinand o greutate sanatoasa, consumand o dieta sanatoasa inimii si ramanand activi fizic . Orice factori de risc suplimentari, cum ar fi hipertensiunea arteriala, colesterolul si diabetul zaharat , ar trebui sa fie corect abordate si controlate prin modificari ale stilului de viata si colaborarea cu furnizorul de servicii medicale.
Asadar, acestea sunt unele dintre cele mai mari curiozitati ale oamenilor in ceea ce priveste diferitele probleme care pot afecta inima.