Ce avantaje au produsele din materiale biodegradabile?

Ce avantaje au produsele din materiale biodegradabile?

Materialele plastice sunt cel mai des utilizate pentru confectionarea ambalajelor, dar si in diferite alte situatii.

Acestea dispun de o serie de beneficii, insa au si foarte multe dezavantaje, iar in continuare veti afla care sunt acestea, si de ce oamenii incep sa renunte la utilizarea plasticului traditional, si folosesc alternativele, cum ar fi plasticul biodegradabil pentru a fabrica ambalaje biodegradabile, pungi biodegradabile sau caserole si cutii de unica folosita biodegradabile.

In cele ce urmeaza descoperiti cateva dezavantaje ale materialelor plastice traditionale, care va vor ajuta sa intelegeti de ce se doreste utilizarea din ce in ce mai mult a alternativelor.

  1. Materialele plastice provin de obicei din resurse neregenerabile.

Desi primele materiale plastice provin din fibre pe baza de plante, majoritatea produselor pe care le produc companiile de specialitate astazi, au combustibili fosili ca fundament. De obicei este petrol, dar se poate folosi si gaz natural pentru a dezvolta acest produs. Aproximativ 4% din acesti combustibili intra direct in industria plastica pentru a crea produse noi.

Cand se analizeaza numarul resurselor consumate in timpul procesului de rafinare si cresterea preconizata a cererii, costul combustibilului fosil al materialelor plastice ar putea ajunge la 20% in urmatorul deceniu.

  1. Majoritatea poluarii gasite in oceanele lumii sunt din plastic.

Pana la 80% din resturile marine contin plastic. Aceasta problema provine din surse terestre si marine, adesea colectandu-se in zone mari de apa deschisa, unde se aduna curentii. Aceasta problema ne determina sa gasim deseuri pe plaje, pe uscat si chiar in surse de apa dulce.

Unele dintre elementele care se umplu cel mai des sunt paiele de plastic, agitatorii, sticlele, capacele si ambalajele alimentare.

  1. Poluarea din plastic poate duce la mai multe pierderi economice.

Poluarea cu ambalaje din plastic creeaza o pierdere economica de aproape 80 de miliarde de dolari pentru economia globala anual. Reprezinta aproape 50% din totalul deseurilor din aceasta industrie si practic toate celelalte industrii folosesc intr-un fel acest articol. Plasticul pentru constructii reprezinta 16% din utilizarea plasticului, in timp ce textilele sunt responsabile pentru aproximativ 15%.

Media globala pentru reciclarea plasticului este de aproximativ 14%. India este unul dintre liderii mondiali prin reciclarea a aproximativ 60% din articolele sale, in timp ce Statele Unite se apropie de ultimul loc in lumea dezvoltata prin reciclarea a doar 9%.

Luand aceste aspecte in considerare, este firesc sa se doreasca o alternativa la utilizarea plasticului traditional, iar utilizarea materialelor plastice biodegradabile in multe situatii, poate fi o idee foarte buna. Mai multe detalii va prezentam in continuare, asa ca va invitam sa cititi pana la final!

Avantajele produselor biodegradabile

Produsele biodegradabile sunt cele care pot fi defalcate in partile componente in timp prin actiunea organismelor si proceselor biologice. Hartia si produsele textile sunt biodegradabile, dar materialele plastice traditionale din baze petroliere nu sunt.

Ambalajele de consum si produsele cum ar fi de exemplu caserole si cutii de unica folosita biodegradabile noi din porumb si alte baze vegetale, au numeroase avantaje de mediu si eficienta fata de produsele ne biodegradabile

Eficienta consumului de combustibil

Fabricarea de produse de plastic biodegradabile din acid polilactic, economiseste petrol. Procesele de productie din plastic biodegradabile preiau cu 65% mai putina energie decat cele necesare pentru a produce materiale plastice pe baza de petrol, potrivit Food Service Warehouse, liderul industriei de aprovizionare a restaurantelor din SUA, facand din materialele plastice biodegradabile alegerea optima din punct de vedere energetic.

Produsele biodegradabile sunt obtinute din resurse regenerabile, precum porumb, trestie de zahar si amidon de cartofi in loc de petrol: in prezent, 200.000 de barili de petrol sunt utilizati in Statele Unite numai la fabricarea ambalajelor din plastic, iar portiuni semnificative ale acestei utilizari ar putea fi eliminate prin utilizand produse din plastic biodegradabile.

Mai putina poluare

Fabricarea de produse biodegradabile de consum produce mult mai putin poluare. Deoarece produsele se pot descompune in componente netoxice, ele nu provoaca levigatele chimice periculoase care pot otravi apa sau dezafectarea care pot polua aerul. Produsele de consum biodegradabile din plastic produc cu 68% mai putine gaze cu efect de sera decat produsele din plastic pe baza de petrol.

Compostabilitatea

Compozitionarea materialelor plastice biodegradabile impreuna cu produse traditionale de hartie biodegradabile, deseuri alimentare si agricole pot transforma cosul de gunoi in material humic bogat, care poate imbunatati retentia de apa si nutrienti, si poate ajuta la cresterea plantelor mai sanatoase, cu mai putin nevoie de ingrasaminte chimice si pesticide

In prezent, materialele plastice biodegradabile pot fi compostate doar in instalatii comerciale de compostare care pot mentine temperaturi ridicate de compostare, spre deosebire de hartie si articole textile, care pot fi compostate intr-o cos de compost din curte.

Numarul acestor instalatii de compostare este in crestere, potrivit Narayan, iar municipalitatile si statele din tara isi cresc in mod regulat obiectivele de reciclare si compostare pentru a reduce cantitatea de deseuri eliminate in depozitele scumpe.

Acesti factori, impreuna cu evolutia industriei catre materiale care se descompun mai usor, vor ajuta la cresterea efectelor avantajoase asupra mediului ale produselor biodegradabile.

Exit mobile version