Casa inteligenta: cum te poate ajuta automatizarea casei ca sa economisesti energie?

Casa inteligenta: cum te poate ajuta automatizarea casei ca sa economisesti energie?

0 Shares
0
0
0

O casa inteligenta foloseste tehnologia pentru a usura viata de zi cu zi pentru ocupanti, avand grija, in acelasi timp, de mediul inconjurator. Pentru a fi eficiente, toate dispozitivele din casa sunt conectate la un sistem de control.

Poti controla de la distanta functiile conectate ale casei printr-un dispozitiv precum smartphone, tableta sau computer. Scopul principal al acestui tip de case este de a-ti usura viata de zi cu zi. In general, automatizarea iti ofera liniste sufleteasca, economisind in acelasi timp bani si energie.

Care sunt caracteristicile unei case inteligente care economisesc energie?

Principalul avantaj al unei case inteligente este optimizarea consumului de energie. Intr-adevar, tot consumul de energie este reglementat, iar deseurile sunt aproape inexistente.

Acest lucru are o influenta pozitiva asupra facturii de energie, care poate scadea cu pana la 40%! Exista diferite parti ale casei tale pe care le poti programa pentru a maximiza aceasta economie de energie:

  • Programeaza un sistem de incalzire inteligent sa porneasca putin inainte de a ajunge si sa se opreasca cand pleci. In plus, poti regla caldura cu ajutorul unor termostate inteligente de centrala in fiecare incapere a casei, la ora dorita (de exemplu, putin mai rece noaptea si mai calda ziua).
  • Iluminare inteligenta: Cu automatizarea acasa, poti verifica daca luminile sunt stinse chiar si atunci cand nu esti acasa. De asemenea, poti configura sistemul de iluminare cu un cronometru si senzori de miscare pentru a evita uitarea. Acesta ar putea servi ca un sistem de securitate care ar simula prezenta ta in casa in cazul unei invazii. De asemenea, poti deschide sau inchide o usa de la distanta, poti porni si opri orice dispozitiv etc.
  • Sistemul de sprinklere: un sistem inteligent de sprinklere este, de asemenea, mai eficient si mai economic. Programata noaptea, apa nu se evapora, plantele nu sunt arse de soare si poti dormi mai bine.
  • Adaptare la climatul exterior: obloanele se deschid de la sine dimineata si se inchid seara, acoperisul unei terase poate fi mai mult sau mai putin deschis in functie de temperatura incaperii, sistemul de incalzire se poate adapta la exterior.

Monitorizeaza consumul de energie al fiecarui dispozitiv conectat pentru a avea o imagine de ansamblu mai buna asupra consumului tau si implementeaza modificari pentru o mai buna conservare a energiei.

Economii de energie si securitate mai buna

Daca intentionezi sa iti transformi casa intr-o casa inteligenta, poti, de asemenea, sa configurezi un sistem de securitate eficient. Acest lucru iti va aduce si mai multa liniste. Poti anticipa diferite scenarii in functie de nevoile tale si instaleaza echipamentele necesare pentru a le satisface: inchidere obloane, udare automata, iluminare automata etc.

Sistemul te poate notifica in timp real si de la distanta in cazul in care cineva incearca sa patrunda in casa ta, permitandu-ti sa suni la politie sau la o companie de paza.

Economie de energie si stil de viata

In concluzie, automatizarea locuintei este o tehnologie grozava care se adapteaza nevoilor si stilului tau de viata. Iti poti programa sistemul in functie de sezon, nevoile tale specifice, timpul petrecut acasa etc.

0 Shares
You May Also Like