Care sunt avantajele unui turbocompresor?

Care sunt avantajele unui turbocompresor?

0 Shares
0
0
0

În zilele noastre, se pare că motoarele turbo și hibride sunt peste tot. Ei bine, asta pentru că sunt cam așa. Aproape sigur ai auzit de motoare turbo, dar s-ar putea să nu știi exact ce fac. Citeste mai departe pentru a afla cum poti beneficia de un motor turbo.

Ce este un turbocompresor?

Acesta este un sistem de supraalimentare utilizat de obicei pe motoarele cu ardere și ardere internă, care crește densitatea de putere. Este unul dintre cele trei sisteme principale utilizate în industria auto.

Mașină cu compresor sau motor turbo?

În ciuda a ceea ce s-ar putea crede, compresorul și turbo nu sunt cu adevărat noi.

Primul sistem turbo a fost inițial disponibil în aviație după inventarea sa în 1909 de către Alfred Büchi. Prima mașină de serie care a fost echipată cu un turbocompresor datează din 1962 cu Chevrolet Corvair Monza Spider.

Prima mașină cu compresor a fost inventată de Renault la începutul anilor 1900, iar sistemul a fost adoptat rapid de majoritatea producătorilor de mașini puternice, precum Maserati și Bentley. Mercedes a îmbunătățit-o apoi semnificativ pentru modelele sale de vârf.

Dacă numele celor două sisteme sunt similare, modul de funcționare al unui motor turbo și al unui compresor este foarte diferit.

Turbocompresorul constă în principal din două turbine antrenate de gazele de eșapament. Aerul astfel adăugat combustibilului este trimis sub presiune către motor, ceea ce face posibilă creșterea puterii limitând în același timp consumul de combustibil față de un motor tradițional aspirat. Dacă compresia variază în funcție de numărul de rotații ale motorului, supraalimentarea nu se cuplează până la o anumită viteză.

Turbocompresorul a unui motor este pus în aplicare prin intermediul unei curele conectate la motor. Presiunea dezvoltată de compresor este mai mică decât la turbocompresor, dar constantă.

Astfel, compresorul și turbo nu îndeplinesc aceleași nevoi:

  • energia consumată pentru funcționarea compresorului și presiunea liniară o rezervă pentru deplasări mari;
  • turbocompresorul poate fi montat pe mașini de toate dimensiunile, de la mașini de oraș la mașini sport.

Avantajele unui motor turbo

Motoarele cu turbocompresor au două avantaje principale pentru șoferi. Au o densitate de putere mai mare și sunt mai eficiente, ultimul punct poate însemna mai mult pentru mai mulți oameni. Practic, aceste turbosuflante Romania este conectat la un motor pentru a-i oferi mai multă putere. Acest lucru permite motoarelor mici să furnizeze mai multă putere și cuplu decât în ​​mod normal. Turbocompresoarele folosesc aerul fierbinte expulzat din motor pentru a învârti roata compresorului și pentru a aspira aer din exterior. Acest lucru reduce cantitatea de deșeuri produse. Deci, atunci când este condus corespunzător, un motor turbo poate fi mai eficient decât un motor cu aspirație naturală.

Aminteste-ti că eficiența unei mașini cu turbo scade dacă vei conduce agresiv. Acesta este cazul majorității vehiculelor, dar acest lucru este valabil mai ales în cazul unui motor turbo.

Ia-o usor cu pedala si nu te supara daca vrei eficienta maxima. Când conduci, un motor turbo iti poate oferi o conducere mai puternică și mai eficientă. Sună perfect, nu-i așa?

0 Shares
You May Also Like