Cand trebuie schimbat scaunul auto pentru copii

Cand trebuie schimbat scaunul auto pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Copiii au nevoie de un sistem de retinere care sa se potriveasca dimensiunii si greutatii lor.

Vezi aici scaun Auto Cybex Platinum Solution Z I-Fix Plus Soho Grey.

Copiii nostri cresc in varsta si, in consecinta, si in inaltime si greutate. Prin urmare, exista un moment in care scaunul auto va deveni prea mic pentru a continua sa calatoreasca in siguranta si confortabil. Copiii au nevoie de un sistem auto care sa se adapteze fiecarei varste, dimensiuni si greutati pentru a ii proteja, fiind nevoiti sa utilizeze fiecare grupa in functie de caracteristicile scaunelor copilului: directia de deplasare, directia inversa, cu ham, cu centura de siguranta…

Prin urmare, scaunele auto pentru copii sunt impartite in diferite grupuri, in conformitate cu standardele internationale de omologare, care le permit sa se adapteze cu fidelitate acestor parametri. In prezent, scaunele sunt vandute cu doua reglementari in paralel, pe de o parte, cel mai cunoscut ECE R44/04 care se refera la diferitele grupuri de sisteme de retinere a copiilor (CRS) in functie de greutatea copilului si noul standard i-Size (ECE R129 i-Size), in vigoare din 2013, in functie de inaltime.

CURSA pentru a proteja intreaga familie in calatoriile lor explica modul in care sunt distribuite grupurile de scaune pentru copii, oferindu-va toate informatiile pentru a opta pentru cel mai bun model in functie de caracteristicile celor mici, astfel incat deplasarile si calatoriile lor sa fie facute cu maxima siguranta.

 Exista tabele cu date unde veti gasi greutatile si dimensiunile medii in functie de varsta copiilor pentru a alege scaunul care se potriveste cel mai bine fiecarei etape, fara a uita ca exista sisteme care va permit sa combinati mai multe grupuri si categorii de scaune auto in siguranta.. Si nu uitati ca inainte de a cauta un scaun trebuie sa confirmati sistemul de ancorare disponibil in masina.

SCAUNE AUTO PENTRU COPII DIN GRUPA 0 SI 0+ (DE LA 0 LA 13 KG)

Sistem care permite ca bebelusul sa fie transportat in spatele sau in fata vehiculului (daca sunt indeplinite oricare dintre exceptiile de la regula care obliga copiii sa calatoreasca pe bancheta din spate), cu conditia ca airbag-ul copilotului sa fie deconectat sau sa nu existe.

SCAUNE AUTO PENTRU COPII DE DIMENSIUNI I DE PANA LA 105 CM

Adaptat noilor standarde de siguranta impuse de standardul i-Size care a intrat in vigoare in 2013. Pentru copii cu o inaltime maxima de 105 cm. Acestea sunt intotdeauna fixate cu ancore ISOFIX si au hamuri de siguranta pentru un suport maxim in partea din spate a scaunului.

De asemenea, este important de stiut ca scaunele i-Size din aceasta faza pot fi instalate pana la o inaltime de 135 cm in masinile omologate i-Size si ca au o latime maxima de 44 cm. De la 135 la 150 cm scaunul este specific si trebuie consultata o lista de compatibilitate, astfel incat de la 135 cm nu toate scaunele i-Size din faza II sa poata fi instalate in masini omologate i-Size. Pentru o utilizare corecta, trebuie sa urmati intotdeauna instructiunile producatorului.

0 Shares
You May Also Like