Branza romaneasca este pe placul strainilor ?

Branza-romaneasca-este-pe-placul-strainilor

Branza romaneasca este pe placul strainilor ?

Branza-romaneasca-este-pe-placul-strainilorTara noastra are inregistrate la Registrul de atestarea produselor traditionale peste 4000 de produse traditionale , dintre care cea mai mare pondere este reprezentata de branzeturi .

Dar inainte sa vorbim despre acest subiect vreau sa ma adresez tuturor acelora dintre dumneavoastra care detin vaci de lapte si vor sa se echipeze cu aparate de muls vaci . Va recomand sa apelati la , un site specializat in comercializarea de aparate de muls vaci .

Acest magazin virtual va pune la dispozitie cele mai ieftine aparate de muls vaci , la preturi incepand de la 1.890 lei , aparate de cea mai buna calitate .

In plus , fiecare aparat achizitionat are o garantie de 2 ani iar transportul este in totalitate gratuit , comanda dumneavoastra ajungand la destinatie oriunde in tara in maxim 24 de ore . Si asta nu e tot , daca doriti sa comandati acum unul sau mai multe aparate de muls vaci prin intermediul acestui magazin online , pentru fiecare aparat achizitionat primiti gratuit o galeata de inox de 13 L .

Pentru mai multe informatii va invit sa accesati .

Branza telemea de Marginimea Sibiului , branza telemea de Sibiu , branza telemea de Cavarlui ( Galati ) , branza de burduf din Bran , dar si laptele gros de Marginimea Sibiului sunt printre cele mai apreciate branzeturi si produse lactate traditionale romanesti .

Branza de burduf in coaja de brad s-a numarat printre cele mai importante atractii ale unuia dintre cele mai importante targuri de profil desfasurate in Italia . Targul de Branzeturi de la Bra din nordul Italiei desfasurat la sfarsitul anului 2013 a prezentat zeci de sortimente de branzeturi prezentate de producatori din intreaga lume . Acest festival al branzeturilor este unul foarte important pe piata de profil , in conditiile in care fiecare editie este vizitate de peste 100.000 de persoane . Inca din 1996 , de la prima editie , acest festival isi propune sa promoveze si sa sustina consumul de produse traditionale .

Si polonezii sau declarat profund impresionati de branza de oaie , cascaveaua si branza de burduf traditionala romaneasca prezentate in cadrul ‘’Sarbatorii vinului ‘’ de la Valea Calugareasca ce a avut loc la sfarsitul lunii spectembrie in 2013 .

Branza de burduf in scoarta de brad este unul dintre cele mai apreciate specialitati traditionale romanesti , atat in tara noastra cat si la nivel international . Acest sortiment de branza este specific zonei Branului si imprejurimilor Brasovului . Aspectul , gustul si aroma acestei branze de burduf sunt unice in lume .

Cascaveaua , o delicatesa din Vatra Dornei , poate face parte din grupul branzeturilor cu gust foarte rafinat . Coaja portocalie , continutul pufos de cas proaspat , usor sarata si afumata , aceasta specialitate traditionala romaneasca este de-a dreptul gustoasa .

Actualmente Romania ocupa locul 46 in topul tarilor exportatoare de branza si cas la nivel mondial , ceea ce inseamna 0,06% din exporturile mondiale . In Uniunea Europeana , Romania ocupa locul 27 pe acelas segment , adica 0,07% din exporturile comunitare de branza si cas . Principalele tari in care Romania exporta branza si cas sunt : Italia , Ungaria , Spania , Grecia si SUA .

Cu toate acestea , viitorul este foarte promitator deoarece se preconizeaza o crestere a consumului de branzeturi la nivel mondial .

Alte stiri actuale :

1. Tort cu branza, biscuiti si fructe
2. Plaƒcintaƒ cu legume s™i pui
3. Turtite cu branza si piersici
4. Bruschetta cu brânză la cuptor – aperitiv, gustare sau garnitură
5. Clătite la cuptor – umplute cu spanac şi brânza dulce

Exit mobile version