Beneficiile si dezavantajele reale ale implantului de par pentru femei si barbati

Beneficiile si dezavantajele reale ale implantului de par pentru femei si barbati

0 Shares
0
0
0

Daca te lupti cu caderea parului sau alopecie, este posibil sa fie o optiune buna pentru tine aceea de transplant de par. Spre deosebire de alte metode, transplantul de par ofera o solutie sigura si definitiva, nu este nevoie de un control de urmarire si monitorizare medicala continua dupa procedura.

Din fericire, nu trebuie sa iti faci griji ca trebuie repetata din cauza lipsei de rezultate, pentru simplul fapt ca longevitatea si cresterea parului sunt in general garantate de diverse clinici de specialitate.

Desi implantarea parului nu reprezinta un risc, inainte de a decide sa ca iti doresti cu adevarat sa treci prin asta, merita sa revezi argumentele pro si contra. 

Beneficiile implantarii parului:

 • Cel mai mare avantaj al implantarii parului este schimbarea estetica. Implantul are un efect extrem de natural, ulterior putand coafa parul transplantat asa cum doresti.
 • Multi barbati si femei care sufera de caderea parului isi pierd stima de sine si se simt mai putin atragatori. Stima de sine scazuta poate afecta atat cariera, cat si intimitatea, iar implanturile de par pot remedia acest lucru.
 • Implantul de par este extrem de eficient pentru combaterea alopeciei, iar astfel, nu vei mai avea nevoie de tratamente sau lotiuni foarte scumpe. Mai mult, acestea pot chiar sa nu aiba efecte pozitive pentru tine.
 • Un alt beneficiu al transplantului de par este ca tu esti donatorul, mai exact, foliculii de par sunt luati de la tine, astfel incat poti fi sigur de calitatea, starea si succesul firelor de par transplantate.
 • Procesul de implant este foarte simplu, in functie de firele de par de transplantat, rezultatul dorit putand fi atins chiar si dupa un singur transplant de par.
 • Operatia transplantului de par este sigura, dovada fiind faptul ca nu este necesara anestezie, cea locala este suficienta. Aceasta poate fi, de asemenea, o veste buna pentru cei carora le este frica de anestezie.
 • Doar pretul implantarii parului trebuie platit, dar daca iei in calcul faptul ca rezultatul este pentru o viata, poti chiar sa o numesti procedura rentabila.

Pentru ca, dupa cum se spune, fiecare medalie are doua laturi, pe langa beneficiile implanturilor de par, desigur, exista si dezavantaje.

Dezavantajele implantarii parului:

 • Transplantul de par, ca si alte interventii estetice, nu poate fi numit o procedura ieftina.
 • In timpul implantarii parului, parul trebuie taiat la o lungime de 2-4 mm, astfel incat firele de par sa poata fi extrase cu usurinta. 
 • Daca este implantata o zona mai mare, procedura poate dura pana la doua zile (de 2 ori consecutive).
 • Scalpul este sensibil cateva zile dupa procedura si trebuie tratat cu precautie timp de 1-2 saptamani.
 • Rezultatul transplantului de par nu este imediat. Trebuie sa asteptati 6-8 luni pentru rezultatul final.

Acestea sunt avantajele si dezavantajele implantarii parului. Dar lista nu ar fi completa fara a anunta faptul ca, de indata ce pacientii care au fost supusi procedurii de implantare a parului, incep sa experimenteze ca zona capului lor pana acum chel este din nou acoperit cu par luxuriant, ceea ce ii indeamna sa isi declare pe deplin satisfactia.  

0 Shares
You May Also Like