Alegerea corecta a utilajului agricol

Alegerea corecta a utilajului agricol

0 Shares
0
0
0

In mediul rural din Romania, agricultura este cea mai importanta activitate in majoritatea regiunilor tarii. Persoanele trecute deja de prima tinerete, care nu au avut posibilitatea de a lucra in cadrul diferitelor fabrici, cu siguranta nu prea au avut alta sansa de supravietuire, decat agricultura.

Acestia au cultivat diferite cereale si legume, pe care le-au scos la vanzare mai apoi, iar din banii obtinuti in urma vanzarii acestora, au reusit sa traiasca.

Exista insa in Romania si persoane care au un loc de munca, si care datorita faptului ca detin o gradina sau o suprafata de teren, isi doresc sa cultive diferite legume (rosii, castraveti, ceapa, varza, etc).

Acest lucru este firesc, pentru ca atunci cand te ocupi de cultivarea legumelor pentru propriul consum, stii ce cultivi, stii ce mananci si ai siguranta ca mananci sanatos. In plus, agricultura nu mai este la fel de grea precum in trecut, datorita utilajelor de ultima generatie existente in prezent.

In cazul in care va aflati in situatia de a detine o suprafata de teren si de a dori sa incepeti sa cultivati diferite legume pentru propriul consum, trebuie sa cititi pana la final, pentru ca puteti descoperi informatii care va pot fi de ajutor, pentru alegerea utilajelor.

Asadar, daca aveti o gradina de mici dimensiuni, trebuie sa stabiliti daca alegeti o motosapa sau un motocultor. Probabil multe persoane cred ca motosapa si motocultorul sunt acelasi utilaj, dar de fapt, acestea sunt doua utilaje diferite.

Motosapa este un utilaj de dimensiuni mai mici in comparatie cu motocultorul, si are o putere mai mica de obicei decat acesta. Exista motosape care au puterea cuprinsa intre 1 si 9 cai putere, in timp ce motocultoarele au pana la 13 cai putere.

Pentru o gradina care are cel mult 1000 de metri patrati, puteti alege sa folositi motosapa, care isi va face treaba fara probleme. Puteti sa folositi un asemenea utilaj si in sere sau solarii, cu conditia ca suprafata sa nu depaseasca 1000 de metri patrati. De la suprafete de teren care depasesc 1000 de metri patrati, va fi necesar sa treceti la un motocultor.

In ceea ce priveste motocultoarele, acestea sunt echipamente mai mari si mai puternice decat motosapele. Puteti folosi motocultorul chiar si pe terenuri care depasesc 10.000 de metri patrati. Deci, un motocultor poate fi folosit pe un teren de 10 ori mai mare decat terenul pe care poate fi utilizata motosapa.

In cazul in care gradina sau terenul pe care il detineti si doriti sa il folositi pentru a cultiva diferite legume si/sau cereale depaseste 1000 de metri patrati, este clar faptul ca motocultorul este utilajul de care aveti nevoie.

Va puteti indrepta atentia spre motocultoarele Rabota, iar de aici puteti alege un utilaj in functie de necesitati. De exemplu, va puteti indrepta atentia spre un motocultor Rabota K7 100q, in cazul in care aveti o suprafata de teren de lucrat, care peste 8.000 de metri patrati.

Un asemenea utilaj are motorul de 7CP (motor euro 5 pe benzina), si poate fi folosit chiar si in conditii dificile. Nu aveti nevoie neaparat de cunostinte speciale pentru a putea sa folositi motocultorul Rabota K7 100 q de la Rabota.

In cazul in care aveti nevoie de un motocultor mai puternic, pentru a lucra suprafete de teren mai mari, la Rabota aveti posibilitatea de a gasi si alte modele de motocultoare, care au de exemplu 10 CP sau 13 CP. Motoarele acestora sunt de-asemenea euro 5 pe benzina.

Asadar, pentru suprafete mici de teren (maxim 1000 mp) aveti nevoie de o motosapa, in timp ce motocultorul este ideal pentru suprafetele mari de teren.

0 Shares
You May Also Like