Ai vrea să îți decorezi grădina într-un mod ieșit din comun? Top 10 tipuri de iarbă ornamentală

Ai vrea să îți decorezi grădina într-un mod ieșit din comun? Top 10 tipuri de iarbă ornamentală

0 Shares
0
0
0

Te-ai întrebat vreodată cum ai putea să oferi grădinii tale acea atmosferă de „natură sălbatică”? Ei bine, este mai simplu decât ți-ai putea imagina, iar secretul este iarba ornamentală. Aceasta se poate găsi în diverse tipuri, dimensiuni, forme și culori. În funcție de zona amplasării și de restul plantelor din curtea ta, alege cel mai potrivit tip de iarbă pentru a creea un efect aparte. Iată câteva exemple, care ți-ar putea capta atenția încă de la prima vedere.

 

Top 10 cele mai căutate specii de iarbă decorativă 

  • Iarba elefantului

Aceasta are frunze lungi și înguste, care se colorează în nuanțe de auriu sau roșiatic la sfârșitul toamnei. Crește până la înalțimi de unu-doi metri și este o alegere excelenta dacă dorești să adaugi textura și culori interesante în grădina ta.

  • Iarba de pampas

Această specie perenă cu flori pufoase și frunze lungi de culoare albă sau roz, crește până la înălțimi impresionante de doi-trei metri. Dacă ești în căutarea unei astfel de specii, poți consulta diversele tipuri de iarbă de pampas de la Verdena. Aspectul său dramatic și faptul că aduce un plus de volum, o face să fie ideală pentru grădinile de peisaj.

  • Iarba mișcătoare

Iarba mișcătoare posedă niște flori galbene și frunze lungi și înguste. Aceasta crește până la înălțimi de 1,2 metri. În cazul în care dorești să creezi un aspectul elegant și cu finețe, acest tip ar putea reprezenta alegerea potrivită.

  • Iarba albastră

Frunzele de culoare albastru-argintiu ale acestei ierbi formeaza tufe compacte și dense. O poți alege pentru grădina ta, în cazul în care dorești să o decorezi în stilul rococo sau în cel mediteranean.

  • Iarba roșie

Această specie are frunze lungi și subțiri de culoare roșie, care se aprind în culori mai puternice pe măsură ce se apropie toamna. Crește până la înălțimi de 60-90 de cm și poate fi o alegere excelenta dacă dorești să  adaugi puțină culoare în grădina sau curtea ta.

  • Iarba japoneză

Tufele dense și elegante ale acesteia, sunt formate din frunze subțiri și înalte. Este populară în rândul speciilor de iarbă decorativă, datorită aspectului său deosebit. Dacă dorești o plantă care poate crește bine și în zonele umbroase, atunci aceasta ar putea fi ceea ce cauți.

  • Iarba fonta

Acest tip de iarbă prezintă niște frunze înalte și înguste de culoare verde închis sau negru. De asemnea, este simplu de îngrijit și este genul de plantă careia îi place umbra. 

  • Stuful

Deși stuful pare o plantă banala, frunzele sale verzi pot creea un efect interesant în grădina ta. Această specie de iarbă are flori în formă de puf, care pot crește până la 1,5 metri înălțime și este ideală pentru grădinile întunecate.

  • Iarba de bambus

Iarba de bambus este o plantă perenă cu frunze verzi sau galbene și un aspect similar cu cel al bambusului. Dacă dorești o plantă care crește rapid,  pentru grădina ta cu inspirație asiatică, atunci această specie este alegerea ideală.

  •  Iarba penita (Poaeae)

Această plantă ornamentala cu flori de culoare maro-aurie și frunze verzi sau portocalii. Formează o tufă asemănătoare cu o fântână de culoarea fildeșului, care înflorește din septembrie până în primăvară. În cazul în care dorești un tip de iarbă care să arate excelent în timpul iernii, aceasta este cea mai potrivită. În plus, este recomandată pentru grădinile cu soare sau semiumbră. 

În concluzie, cu atât de multe specii de iarbă ornamentală pentru toate tipurile de grădini, este imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău. Asigură-te că faci alegerea în funcție de celelalte plante din curtea ta și aranjează-le într-un mod armonios.

 

Sursă foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like